Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Sehol nem kapok állást?

Sehol nem kapok állást?

Figyelt kérdés
Vidéken lakom egy kisebb városban, OKJ-s képzéseim vannak illetve egy főiskolai végzettség félig elvégezve (szakdolgozat + államvizsga hiányzik, kreditek megvannak) Nem kapok jobb állást, mert többségében protekciós szülők gyerekei vannak ott, vagy simán csak be vannak töltve a helyek ezer éve. A rosszabb helyekre is beadtam már fizikai munkára, de interjúk alkalmával azt szokták mondani, hogy látják, hogy nem ide készültem. Már jobb esetbe ha eljutok az interjúig, mert többség vissza sem hív. Mit kéne tegyek, kihagyjam az önéletrajzból és annyit írjak, hogy csak simán egy érettségim van? De akkor meg mit mondjak, hogy mit csináltam az elmúlt 4 évben, mert hivatalos jogviszonyban nem voltam még munkáltatónál, ahol dolgoztam, ott "feketén" voltam.

2016. dec. 9. 17:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Szellemi szabadfoglalkozású voltál és kész, fordítottál például. Nekem is ez van beírva egy 3 éves "lyukba" az önéletrajzomban.
2016. dec. 9. 17:42
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, erre nem gondoltam még például.
2016. dec. 9. 17:47
 3/17 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom egyébként, hogy sokszor ezekre a monoton, egyéb fizikai jellegű munkára az a legjobb, ha minél irányíthatóbb (bizonyos esetekben, szó szerint buta) embereket keresik, ezért nem nagyon hívnak a legtöbb fizikai munkára, ahol meg hívtak ott mégha futottunk is az interjúval utána nem hívtak vissza.
2016. dec. 9. 17:49
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
tedd a hülyét minél irányíthatóbb vagy annál jobb.gyerekkoromban egyszer elmentem a sza ros dekatlonba interjúra.ott ültünk többen a fagató kislányokkal.mondtam nekik , hogy közöm van a sporthoz ,teljesen megrémültek.persze nem vettek fel de egy nejlonzacskos hajléktalanszerüt azt igen egy másik kajakos sráct is elküldtek.szóval aki értett is valamit az adott profilban az ki lett tesékelve 😂 azóta minden téren elkerülöm a gagyi sajátmárkás dekatlont.inkompetensek.
2016. dec. 9. 20:07
 5/17 anonim ***** válasza:

Hát a főiskolát azért végezd el.

De amúgy a Magyar Rendőrség és a Magyar Honvédség mindenkit szeretettel vár.

2016. dec. 9. 20:26
 6/17 anonim ***** válasza:
24%
juuujjj sünnek születni kell az elöttem szóló rossz példával jött.sündörségre is érvényes a minél hülyébb annál jobb de odáig már nem érdemes lesülyedni ppp
2016. dec. 9. 20:36
 7/17 A kérdező kommentje:
Pont a napokban ezeket ajánlották, egyik sem vonzz, még a rendőrség egy időben de azóta fordult a véleményem. Katonaság egy ideig könnyű munkahelynek számított, engem nem vonzz abszolút
2016. dec. 9. 20:41
 8/17 anonim ***** válasza:
"látjuk, hogy maga nem ide készült" - van egy pár munkaadó-típus, akiket ùgy rühellek. Miért nem lehet dolgozni hagyni azt, aki meg akarja keresni a kenyerét tisztességesen?
2016. dec. 9. 22:13
 9/17 anonim ***** válasza:

1."Mit kéne tegyek, kihagyjam az önéletrajzból és annyit írjak, hogy csak simán egy érettségim van?

...2.Úgy gondolom egyébként, hogy sokszor ezekre a monoton, egyéb fizikai jellegű munkára az a legjobb, ha minél irányíthatóbb (bizonyos esetekben, szó szerint buta) embereket keresik"

1), Igen, kezded kapisgálni, egy egyszerű fizikai munkánál töröld már ki az egyetemet, nyilván nem fognak felvenni. Pályakezdőként nekem is 2 féle cv-m volt, eladóként is dolgoztam kezdetekben, nem volt benne csak érettségi és pár bullshit. :)

2), Igen, itt is kezded kapisgálni. A következő amire majd rájössz, hogy mindig azt kell mutatnod, amit úgy látsz, hogy a másik keres. Ennyi a titok. Ha egyszerűbbeket, akkor egyszerűbb figurát adj elő és ne kezdj el túl ambiciózus dolgokat mesélni magadról. Ennyi.

Azt majd tartogasd olyan helyre, ahol ez előny.

Rájöttem ezekre én is hamar, azóta elég jó aránnyal hívtak be interjúkra, és fel is vettek jó aránnyal. Volt ahol direkt nem játszottam a szerepem, mert nem fogtak meg.

De meg kell tanulnod eladnod magad, neked azt kell mondanod, amit a másik hallani akar. És ez már a cv-d megírásakor elkezdődik. ;) (Lásd 1.pont)

Igen, rájöttem az idők alatt, hogy kicsit manipulativ vagyok, de jó irányban.

2016. dec. 9. 22:38
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat! Akkor sikerült megerősítenem magamban sok dolgot, hogyan is tovább. Szép estét mindenkinek.
2016. dec. 9. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!