Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tehet a dolgozó ha a...

Mit tehet a dolgozó ha a főnöke információk visszatartásával "bántja"?

Figyelt kérdés
Konkrét kérdésre sem ad konkrét választ.
2016. dec. 6. 11:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Ahogy más is irta: mindent dokumentálj. Megirnám neki, hogy X feladatról ennyi információm van. Majd a levél végén megkérdezném, hogy milyen plusz információval tudná segiteni, hogy hatékonyabban, pontosabban dolgozzak. Ezzel kikéred a véleményét, elismered, hogy ő többet tud(hat) mint Te. Talán erre megnyilik.

Másrészt keresd meg mi az ami fontos neki (vagy a főnökének, ha van) és arra hivatkozz, hogy azon szeretnél javitani. Lehet ez gyorsaság, pontosság, vagy bármi más.

Persze nem biztos, hogy hatásos. Ahol nincs kommunikáció és megteheted onnan érdemes tovább állni, mert vsz. nem a főnöknek, hanem Neked lesz párhónap múlva gyomorfekélyed.

2016. dec. 6. 13:33
 12/27 anonim ***** válasza:

Kérdező szerintem arra gondol a főnök nem mond el neki lényeges informcáiókat.

Új munkahelyet kell keresni, nekem is volt ilyen.

2016. dec. 6. 14:51
 13/27 A kérdező kommentje:

Igen, arra gondoltam, hogy lényeges dolgokat nem mond el. Pl. volt olyan is, hogy megkérdeztem van e még valami amiről tudnom kellene, persze nem jött válasz - mindent e-mailben rendeztem vele, pont a hozzáállása miatt.

Mindenre külön nem lehet rákérdezni. Simán vannak dolgok, amik eszembe sem jutnak, hogy másképp kellene vagy lehetne csinálni.

Volt arra is példa, hogy egy újdonságról nem szólt és ezért nyilván nem tudtam róla. És akkor az ügyfelet félretájékoztattam és persze utána nekem kellett magyarázkodnom, hogy milyen hülye vagyok.

Ezt a helyet amúgy már otthagytam, csak gondolkodom mit kellett volna másképp tennem és hogy vajon miért viselkedett így.

2016. dec. 6. 15:56
 14/27 anonim ***** válasza:

Hogy miért viselkedik így az valahol mindegy.

De ez hosszútávon fárasztó lehet.

2016. dec. 6. 16:30
 15/27 anonim ***** válasza:

Én ezt magyarázom ezen a fórumon, hogy ha szivatják az embert a munkahelyen le kell lépni.

Iszonyatos munkaerőhiány van, csak meg kell találni a megfelelő céget.

Miért is kellene szenvedni egy munkahelyen? Miért jó ez és kinek is jó? Miért kellene kettyósokat elviselni?

2016. dec. 6. 18:06
 16/27 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen. Ő sem ért hozzá.

"Majd megbeszéljük"- és nem lehet elérni kombó a legjobb. De azért haladjál. ;)

A legszebb, hogy már a munkaszerződésem után is én mentem, hogy csináljuk meg, mert arra sem értek rá...

Aztán ez a fél órás bulsshitek, amiknek se eleje, se vége.. A végére már az értelmes 1-2 mondandóját is elfejetettem, komolyan.

ÉS persze a kritizálás, hülyének nézés, hatalom fitoktatása az ment mindig.

Majd rövidesen ott hagytam én is, a vége az lett, hogy még a pénzem után is futhattam, mert az is "majd megbeszéljük", majd nem érem el lett.. (Igen, nem akart kifizetni, kis híján per is lett belőle)

Bárcsak soha ne mentem volna oda.

2016. dec. 6. 19:14
 17/27 anonim ***** válasza:

Szerintem mondjuk jól is jön az embernek egy munkahelyváltás.

Lehet 2-3 esetleg 4-5 évente váltani kell, hogy frissebb legyen az ember.

2016. dec. 6. 19:53
 18/27 anonim ***** válasza:

"Hát a feladatnál nyilván tőled várja, hogy old meg, azért adta neked. Nem ő akarja megoldani helyetted."

Azzal még nem csinálja meg helyette, ha normális feladatleírást ad!

2016. dec. 7. 00:53
 19/27 A kérdező kommentje:

Mondok egy konkrét példát (bár ez csak kitalált szitu..)

Kiadja, hogy tedd ki az árút a polcra. Az összes polc üres még, tehát nem tudod minek hol a helye, de mivel ő nem részletezi, hogy ide rakd a csokikat, oda meg a ropit, elkezded tetszés szerint felpakolni, mivel azt feltételezed, hogy ha fontos lenne a sorrend, akkor elmondta volna.

Mikor már a nagy részét kipakoltad, közli, hogy ezt meg ezt nem ide kellett volna tenni. OK, akkor azt átpakolod és folytatod, majd idővel megint talál valami kifogásolnivalót.

Akkor már megkéred, hogy legyen szíves elmondani, hogy mit hogy szeretne. De erre csak annyit mond, hogy legyen minden kipakolva és kész, szóval, megint nem ad konkrétumot.

Ebben a feladatban tehát neki is van dolga, az lenne az ő feladatrésze, hogy végiggondolja és elmondja minek hol a helye és aztán azt közölje velem. Az én feladatom a pakolás. De ő a saját feladatát elsunnyogja és aztán úgy állítja be, hogy én mennyire bénán pakolok.

Na kb. ilyenek halmaza ismétlődött.

2016. dec. 7. 07:18
 20/27 A kérdező kommentje:
Mindez még nem is lenne annyira bántó, ha nem abban a stílusban menne, amiben megy.
2016. dec. 7. 07:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!