Én kórházban dolgozom. A bruttó bérem közel 1/3-át vonják "csak" le. Ebben van benne az szja, tb, ilyen olyan járulék, de ezen felül nincs más.
2016. okt. 24. 15:49
2/10 A kérdező kommentje:
Nem úgy értem, nem az adókra gondoltam. :) Hanem "büntetésre" ha pl hiba lép fel, vagy te hibázol és ezért levonnak a fizudból.
2016. okt. 24. 15:59
3/10 Trafó1 válasza:
Szerintem ez szerződés és megállapodás kérdése, nálunk a gyorshajtást kell kifizetni ha vállalati kocsival elkapnak.
2016. okt. 24. 16:01
4/10 anonim válasza:
Szia. Call Centeres vagyok. Az alapbérből nincs, a bónuszt viszont elveszik egy az egyben, ha pl 1 ft-tal is többet v kevesebbet mondasz ügyfélnek, mert elütötted pl a számológépet, ilyesmik... és a bónuszmegvonás mellé írásbeli...
2016. okt. 24. 16:04
5/10 anonim válasza:
Általában ha a dolgozó követ el valami vétséget, annak lehet anyagi hozadéka. Pl. néhány éve egy kollégám a céges autóval rossz helyen parkolt, a büntetést természetesen neki kellett állnia, nem a cég fizette ki. Vagy pl. aki munkaruhát kap, és azzal történik valami, nem rendeltetésszerű használat következtében, szintén a dolgozó költsége.
2016. okt. 24. 16:35
6/10 anonim válasza:
Műszakvezetőként gyárban az egyik dolgozóm hibáját nem vettem észre és a "13. havi fizetés" felét elvonták (mindkettőnkét).
2016. okt. 24. 20:23
7/10 anonim válasza:
Adatrögzítőként dolgozom. Nálunk is úgy van, hogy ha viszonylag sok a hibád, akkor a havi prémiumot megvonják egy az egyben. Az alapbérből nem vonnak, mert nem tehetik meg legálisan.
2016. okt. 24. 20:46
8/10 anonim válasza:
Egyik kollega siman elsetalt egy tabornok mellett tisztelges nelkul. 3 honapra kapott -30% -ot. Kisebb rangoknal nem balheznak emiatt szerencsere.
2016. okt. 24. 22:34
9/10 anonim válasza:
Az enyém irodai munka, telekommunikáció területén dolgozunk be egy külföldi cégnek. Itt nincs se prémium, se levonás.
Ehelyett évente tartanak értékelést, és ha valaki odateszi magát, az az előmenetelén is meglátszik. Igen nagy különbségek tudnak lenni két X éve ott dolgozó bére és pozíciója között.
2016. okt. 25. 21:04
10/10 anonim válasza:
recepciós vagyok egy szállodában
itt csak azt kell megtéríteni, ha a mi hibánkból keletkezik kár
de olyanokért nem kell fizetni ha valami sokat használt eszköz tönkremegy, és azért kell másikat venni
én még nem fizettem semmiért
kollégám pl már fizetett olyat, hogy a vendégtől elfelejtette elkérni a szobaárat
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!