Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akinek gyereke van miért...

Akinek gyereke van miért élvez mindig előnyt?

Figyelt kérdés

Már 8 ève dolgozok, ès minden munkahelyen a kisgyerekesek mindenben előnyt èlveznek. Ők mehetnek szabira amikor csak akarnak, ha a gyerek beteg 2 hetente táppènzre mennek, tùlòrázni nem tudnak soha maradni, mert menni kell a gyerekèrt, hètvègèn ha kell nem tudnak jönni mert nincs òvoda. Persze övèk a karácson, a 2 ünnep közt stb.

Èn meg az előző munkahelyemen is volt hogy minden nap 14.00 helyett 18.00ig maradtam, azaz heti 40 òrával többet dolgoztam, mert a rajtam kìvül levő 2 csaj kisgyerekes volt. Hiába mondtam hogy èn meg fősulira járok ès több 1000 oldal tanulnivalò vár rám, az nem volt lènyeges. Okè hogy kifizetik, de attòl mert valakinek nincs gyereke mèg lehet elintèzendő ügye, programja, családja, párja stb...

Aztán a következő helyen is ugyanez volt, minden karácsony, hùsvèt, szilveszter melòztam mert ugye a gyerekes hagy legyen otthon.

Most egy másik irodában dolgozok fèl ève, de termèszetes hogy ha van hètvègi munka èn jövök mert a kolleganő kisgyerekes. Pl. holnap is...Pedig nekem is lenne más dolgom.

Nem utálom a gyerekeket, èn is akarok hamarosan, de egyszerűen elegem van már abbòl hogy nekem mindig önfeláldozònak kell lennem. Gondolom szinte minden munkahelyen ez megy mert már több ismerősöm panaszkodott erre.. Ti hogy vèlekedtek erről? 24N

2016. okt. 21. 17:03
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

heti 20 òrával többet*

Vèletlen ìrtam 40et

2016. okt. 21. 17:06
 2/19 anonim ***** válasza:
37%

Ez nem önfeláldozás kérdése, de majd te is megtudod, ha lesz gyereked.

Meg azért egy gyereket nem lehet összehasonlítani a tanulnivalóval. Ha nincs, aki menjen a gyerekért, vagy otthon maradjon a gyerekkel, vagy ha beteg, vagy bármi, akkor máshogy nem tudja megoldani a szülő, és ha nekem főnökként mérlegelni kéne, hogy a kisgyerekes anyukát, vagy a főiskolás diákot küldeném szabira, az előbbit választanám, mert a diák jobban tudja halasztani a tanulnivalót, mint a szülő a gyereket, bármiről is legyen szó.

2016. okt. 21. 17:10
 3/19 anonim ***** válasza:
55%

Dolgoztam ilyen helyeken nagy cégnél, és bizony ha nem mondták meg elsőre hogy miért is kéne túlórázni, de miután kiderült. Elküldtem a k***a anyjába a műszakvezetőt, meg azt is aki helyett maradni kellett volna.

Az ilyenekre azért vagyok harapós mert, amikor én voltam gyerek, akkor bizony anyu olyan munkát vállalt ami mellett jutott idő rám is, és így nem egy teljes munkaidős állásban szopatta a kollegáit, hogy a gyereknek jön a foga holnap ne várjatok dolgozni.

Azt sem értem hogy az ilyenek minek vállalnak rendes állást.

Lehet menni egyeztetéssel milliomos emberekhez 4-6órát takarítani pl.

24F

2016. okt. 21. 17:14
 4/19 A kérdező kommentje:
Ns igen èn ezt èrtem, csak pont ez zavar hogy èvtizedeken át èn sz*pjak mert nekem mindegy. De nagyobb gyerekesekkel se jobb dolgozni, mert akkor meg az van, hogy neki jön haza a gyereke az ünnepekre sütni kell meg kèszülni stb mindif megvan a kifogás. Èn meg mondhatnám hogy a kolleganőmnek hogy minek szült gyereket egy kb egy-kèt èjszakás kalandbòl, arròl èn nem tehetek hogy apja sincs a gyereknek...Ès most igenis kikèszìtett hogy holnap is èn jöjjek, pedig fontos dolgom lenne nekem is vidèken, válthatom vissza a vonatjegyem...
2016. okt. 21. 17:18
 5/19 anonim ***** válasza:
26%

Ne aggódj, majd ha neked lesz már kisgyereked, akkor pont fordítva fogod látni!

Vannak ilyen emberek, akik mindig a másikra irigykednek, és állandóan hibáztatnak valakit.

Tudod, nem a kisgyerekes hív be hétvégére, hanem a kötsög főnököd.

De mondom, szülj gyereket, menj vissza dolgozni, és majd akkor olvasd vissza ezt a kérdést, mikor a gyerektelen kollégád két ünnep közt épp külföldön síel, te meg kétségbeesetten vadászol bébiszittert a két ünnep között, mert be KELL menned dolgozni, és ugyanez a kötsög főnök tojni fog bele, hogy ezt hogy oldod meg. ;)

2016. okt. 21. 17:44
 6/19 anonim ***** válasza:
0%

Potyogtass el négy vagy több purgyét, dolgoznod sem kell többet.

Amúgy ez most egy remek, tökéletes hiszti. Nőj fel!

2016. okt. 21. 17:58
 7/19 anonim ***** válasza:
63%

Nem a gyerekesekkel van a gond, hanem a munkáltatóval. Úgy kellene megszerveznie a munkát, hogy soha senkinek ne kelljen pluszban dolgoznia vagy feláldoznia magát.

Ha ez megnyugtat, én kisgyerekesként is túlóráztam meg dolgoztam hétvégén. Én azt tapasztalom, hogy vagy senkit nem érdekel, hogy van e gyerekem, vagy inkább fel sem vesznek amikor az állásinterjún kiderül.

2016. okt. 21. 18:19
 8/19 anonim ***** válasza:
13%

"Akinek gyereke van mièrt èlvez mindig előnyt?"

Akinek gyereke van, az azért élvez előnyt, mert gyereke van, és el kell tartania! Mi az, amit ebben nem lehet megérteni? Plusz ezzel akarják ösztönözni azokat, akik nem akarnak gyereket vállalni.

2016. okt. 21. 20:07
 9/19 anonim ***** válasza:
0%
#3: komolyan ennyire nehéz belelátni abba az élethelyzetbe, hogy milyen, ha az embernek gyerek van? Kit érdekel, hogy anyád mit csinált 24 évvel ezelőtt? Teljesen más rendszerről beszélünk, mint a most van, könyörgöm.. -.- Meg ne akarj már másokon revansot venni azért, mert anyád akkoriban máshogy állt hozzá :D
2016. okt. 21. 23:08
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

A gond ott van, amikor akkor is a gyerekre hivatkozva kér szabit, amikor igazából nincs is olyan vonatkozású indoka. És az tényleg idegesítő, ha a gyerekre hivatkozva nem vállal soha túlórát. Pláne ha nem egyedülálló, hanem házas.

Azt meg végképp nem bírom, amikor valaki telhetetlen. Jelenlegi munkahelyemen (amúgy külföld, ha ez számít) az volt, hogy én nyáron augusztusban akartam szabira menni, azt jelöltem meg az év elején az ívben. A közvetlen kolléganőm is azt jelölte meg, főnök mondta, hogy nem lehetünk egyszerre szabadok, és ilyen esetben a gyerekesé az előny. Mondtam, oké, végülis nem létfontosságú augusztusban hazamennem. Megjelöltem júliusban két hetet. Úgy május környékén a kolléganő megkérdi, hogy nem lehetne-e pár nappal eltolni, mert ő épp akkor szeretne még kivenni pár nap szabit az augusztusi nagy szabi mellett, ilyen-olyan okok miatt. Ez még nem volt baj, kérdezni lehet. De mondtam, hogy sajnos nem lehet, már levan minden fixálva, repjegy megvéve és ilyenek. Nem igazán tetszett neki a dolog. És azóta barátságtalanabb, flegmább velem, köszönni se mindig köszön.

Ami viszont a munkahely pozitívuma, hogy a téli ünnepekre én élvezek előnyt, mivel nekem itt nincs családom, csak otthon (szülők), hisz akinek itt van, az munka után velük lehet, meg magukon az ünnepnapokon amúgy sem dolgozunk.

2016. okt. 22. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!