Hogyan lehetne kizárni a munkahelyi konfliktusokat/áskálódásokat az életünkből?
Nemrég kezdtem el dolgozni egy helyen, ez az első munkahelyem. Tudom, hogy máshol is ez mehet, de engem meglep és zavar az állandó fúrás és a kétszínű viselkedés.
Van 2-3 hangadó, akikre ez nagyon jellemző. Lemegyünk ebédelni és kiszemelnek maguknak valakit, aki épp nem dolgozik, mert szabin van és ebéd közben töviről hegyire kivesézik az életét, pletykálnak és csupa rosszindulatú dolgot fecsegnek.
Vagy a másik, amikor valaki hibázik, de nem dolgozik éppen, majd jó hangosan -mintha segítőszándékkal tenné- elmeséli mindenkinek, hogy az adott személy milyen butaságot csinált, de ő van olyan kedves és kijavítja azt a dolgot, mintha olyan jó szándékú lenne, holott merő rosszindulat az illető. Vagy mikor csak úgy összenéznek, mikor mondasz valamit, nem szólalnak meg, de a tekintetük mindent elárul.
Senkiben sem lehet megbízni, olyan rossz egy ilyen "fészekben" dolgozni. Miért jó ez?
Csak férfi kollégáim vannak, azt hittem nem lehet baj...na de ugyanezt tapasztaltam. Dominancia harc,
falka-ösztön, fiatalabb, de tapasztaltabb kollégát kivesézik rosszallóan az idősebb alkesz tahók, már bocsánat. Én most már azt csinálom, hogy senkivel sem bratyizom, ha oda jön hozzám valamelyik idősebb kolléga (azok csinaljak általában) okoskodni, panaszkodni a másikra, akkor csak annyit mondok bocs fáj a fejem/ezt időre kell/stb. Ebédelni meg külön szoktam.
"Vagy a másik, amikor valaki hibázik, de nem dolgozik éppen, majd jó hangosan -mintha segítőszándékkal tenné- elmeséli mindenkinek, hogy az adott személy milyen butaságot csinált, de ő van olyan kedves és kijavítja azt a dolgot, mintha olyan jó szándékú lenne, holott merő rosszindulat az illető." Ez is jellemző, atyáskodva, felfordul a gyomrom. Keress te is másik munkahelyet, én is azt teszem.
"Keress te is másik munkahelyet, én is azt teszem."
nekem már 8 munkahelyem volt.. mindenhol ez ment egy idő után!
nem kell velük foglalkozni. Ha veled szívóznak, akkor csak 1 mondatot sulykolj magadnak: Ha valakinek problémája van veled, az nem a te gondod!
Amúgy el kell őket kerülni nagyívben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!