Pékségben eladóként dolgozni tényleg annyira rossz?
Én 2 pékségben dolgoztam eddig eladóként és másik kettőről tudok ezt-azt.
1: Mozgó boltoztam. Hosszú munkaidő, de a magam ura voltam. A főnök jó fej és segítőkész. A fizetés jutalékos. Nem kiemelkedő, de el lehetett éldegélni belőle. Nyugodt, normális stabil munka, ami rossz időben gáz csak. Vicces volt amikor télen elromlott a kocsiban a fűtés, de csere autó híján nem tudták megcsináltatni, mert az nagy forgalom kiesés. Összességében ez jó hely volt.
2: 8 órás bejelentés. 16 órás munkanapok 120ezres fizu. Nah ezt senkinek nem kívánom. Forgalom alig volt, így masszív unatkozás.
3: Bekamerázott-mikrofonozott üzletben a főnök otthon plazmatévéken lekövetve az összes hely működését, állandóan vizsgálódva. Hova mentél, ki jött be, miért beszélgettetek addig, miért nem takarítasz, miért nyúlkáltál a zsebedben a sarokban stb. 80ezres fizu...
4: Reggel 6-tól este 9-ig van nyitva a bolt. A főnök is eladóként van bent délelőtt, így állandó délutáni műszak. Heti kétszer reggeles (amikor a főni pihenős) fix 90ezres fizu. -igen, esti zárás után mehetsz reggel nyitni- Nyáron 200 fok a boltban a hátad mögött dübörgő kemencéktől. Szabadság nyáron egy hét plusz ha nagyon sürgős dolgod van leváltanak míg elintézed, de az ledolgoztatják. Ha egy egész műszak kell 12 órázol két napig hogy kiváltsd a 8 órád.
Összességében van jobb és rosszabb. Biztos hogy lehet kifogni normális helyeket, de én nem sok jót hallottam/tapasztaltam ezekről a helyekről. (Igaz ez mind kis vidéki pékség a város tábla melletti bokorban) Mindenesetre van akinek megfelel, vagy ideiglenesen jónak mondható ez a munka. Nagy csodát ne várj tőle.
A cukrász kolleginának pacsi felettem, szívhatnak ők is eleget a sok idiótával :D
Én német fórumokon olvastam olyat, hogy a tanonc kiscsajt egy vendég leqrwázta, egy másik leköpte, meg a törvényileg megszabottnál többet dolgoztatták.
Azt is olvastam, hogy sok házasság ment az idióta munkabeosztások miatt tönkre, mert az embereknek a munka miatt a családra/feleségre/férjre alig maradt ideje, + kevés fizu (de már 8,50/óra a törvényes minimum)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!