Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Pékségben eladóként dolgozni...

Pékségben eladóként dolgozni tényleg annyira rossz?

Figyelt kérdés
2016. okt. 10. 00:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Gyárban rosszabb dolgozni..
2016. okt. 10. 09:14
 2/13 anonim ***** válasza:
Eléggé uncsi.
2016. okt. 10. 09:27
 3/13 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdem, mert itt Németben a pékáru eladó egy olyan szakma, amit 3 évig tanulnak, és tök nehezen találnak tanoncokat, mert stresszes, rosszul fizetett és a beosztás sem emberbarát
2016. okt. 10. 10:37
 4/13 anonim ***** válasza:
Attól függ, tetszik-e neked a meló, kalkuláld bele a nagyon korai kelést.
2016. okt. 10. 13:42
 5/13 A kérdező kommentje:
5kor v 6kor kezdenek, azt tudom.
2016. okt. 10. 21:15
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha szereted az embereket nem rossz.
2016. okt. 10. 22:22
 7/13 A kérdező kommentje:
A kedves mosolygósakat szeretem. A savanyú tahókat nem. :D
2016. okt. 10. 23:03
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én cukrászdában dolgoztam. Attól függ, mennyire forgalmas a hely. Ha nincs nagy forgalom, akkor kényelmes lehet, de ahol én dolgoztam, ott egész nap jöttek, és nem is kevesen. Annyiból rossz, hogy sokat kell állni, ha nincs vendég, akkor is van munka, takarítás, feltöltés, valami mindig van. Egész napos odafigyelés, ki mit kér, mennyit, az mennyibe kerül, pár óra után már zsong az ember feje. A kedves, udvarias emberek üde színfoltok, a legtöbb köszönni sem bír, minden szärért neked reklamál(pl. miért van mazsola a somlóiban, mikor azt szerinte senki nem szereti), ha ő a bunkó, akkor is neki áll feljebb(Bejön egy gyerekes anyuka, gyereken görkori, padló felmosva. Gyerek elkezd korizni az asztalok között, eltaknyol, bőg, anyuka velem ordít, hogy miért nem rajtunk ki csúszós padló táblát. Nem ám az, hogy miért görkorizik egy cukiban a kőbunkó kölyke. Másik kedvencem: Vegetáriánus, kérdezi, hogy pizzás táskában van -e hús. Mondtam neki, hogy nem tudom. Megveszi, beleeszik, húst érez. Feljeletéssel fenyegetőzött, hogy félrevezettem, pedig egy szóval nem mondtam neki, hogy nincs benne hús). A folyamatos fejben számolás is nehéz, ha véletlen rosszul adsz vissza, akkor meg úgy néz rád a vevő, mintha direkt akarnád lehúzni őt az 50Forintjára, rosszabb esetbe letolvajoz, hiába kérsz bocsánatot. Ha visszakérdezel, hogy mit kért, mert mondjuk előbb mondta, csak te már órák óta hallatod a vevőket, és hirtelen rövidzárlat lett az agyadban, akkor hülyének néz, hogy hát még ezt sem tudod megjegyezni. A férfiak jó része azt hiszi, hogy te az ő szórakoztatásukra vagy ott, és csak mert eladó vagy, köteles vagy elviselni a nyomulásukat. Mert a "nyalnék egyet" poént iszonyatosan egyedi és vicces dolog ám elsütni a fagyipultban álló lánynak. A fizu meg kevés.
2016. okt. 11. 13:50
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 pékségben dolgoztam eddig eladóként és másik kettőről tudok ezt-azt.

1: Mozgó boltoztam. Hosszú munkaidő, de a magam ura voltam. A főnök jó fej és segítőkész. A fizetés jutalékos. Nem kiemelkedő, de el lehetett éldegélni belőle. Nyugodt, normális stabil munka, ami rossz időben gáz csak. Vicces volt amikor télen elromlott a kocsiban a fűtés, de csere autó híján nem tudták megcsináltatni, mert az nagy forgalom kiesés. Összességében ez jó hely volt.

2: 8 órás bejelentés. 16 órás munkanapok 120ezres fizu. Nah ezt senkinek nem kívánom. Forgalom alig volt, így masszív unatkozás.

3: Bekamerázott-mikrofonozott üzletben a főnök otthon plazmatévéken lekövetve az összes hely működését, állandóan vizsgálódva. Hova mentél, ki jött be, miért beszélgettetek addig, miért nem takarítasz, miért nyúlkáltál a zsebedben a sarokban stb. 80ezres fizu...

4: Reggel 6-tól este 9-ig van nyitva a bolt. A főnök is eladóként van bent délelőtt, így állandó délutáni műszak. Heti kétszer reggeles (amikor a főni pihenős) fix 90ezres fizu. -igen, esti zárás után mehetsz reggel nyitni- Nyáron 200 fok a boltban a hátad mögött dübörgő kemencéktől. Szabadság nyáron egy hét plusz ha nagyon sürgős dolgod van leváltanak míg elintézed, de az ledolgoztatják. Ha egy egész műszak kell 12 órázol két napig hogy kiváltsd a 8 órád.

Összességében van jobb és rosszabb. Biztos hogy lehet kifogni normális helyeket, de én nem sok jót hallottam/tapasztaltam ezekről a helyekről. (Igaz ez mind kis vidéki pékség a város tábla melletti bokorban) Mindenesetre van akinek megfelel, vagy ideiglenesen jónak mondható ez a munka. Nagy csodát ne várj tőle.

A cukrász kolleginának pacsi felettem, szívhatnak ők is eleget a sok idiótával :D

2016. okt. 11. 16:52
 10/13 A kérdező kommentje:

Én német fórumokon olvastam olyat, hogy a tanonc kiscsajt egy vendég leqrwázta, egy másik leköpte, meg a törvényileg megszabottnál többet dolgoztatták.

Azt is olvastam, hogy sok házasság ment az idióta munkabeosztások miatt tönkre, mert az embereknek a munka miatt a családra/feleségre/férjre alig maradt ideje, + kevés fizu (de már 8,50/óra a törvényes minimum)

2016. okt. 11. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!