Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért hívnak a cégek olyan...

Miért hívnak a cégek olyan álláskeresőket is, akiknek vannak hiányosságaik a meghirdetett munkakör elvárásaiban?

Figyelt kérdés

Megkerestek nagy lelkesen előző hónapban állásajánlattal, mivel aktuálisan keresek is (munka mellett, a jövőben átalakuló foglalkoztatásom mellé, tehát nincs tengernyi szabadidőm), meghallgattam, megtudtam az elvárásokat is, tesztelgettek, nem baj, hogy nem vagyok pont azon a szinten, ez is elég lesz, próbáljuk meg, sikerülhet, bementem, egy másik ügyintézővel találkoztam, és persze a vége az lett, hogy mégsem elég az én szintem.

Hívtak egy másik helyről, pozícióleírás, a tapasztalataimmal felvértezve már egyből kiszúrtam a kritikus pontot az elvárások között. Én tisztában vagyok vele, hogy jelenleg én hol tartok, és nem értem, miért raboljuk egymás idejét, kicsit az az érzésem, mint hogyha azért hívnának be nem azon a szinten lévő jelölteket is, hogy legyen kit kiszórni.

2016. okt. 5. 10:28
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem képzettség volt a probléma esetemben, hanem bizonyos tudás szintje, amit a cég elvár a leendő dolgozótól.
2016. okt. 5. 14:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Megértem.

Egyébként ezek legtöbbször szó szerint az "ideális jelölt"-et keresik ám, szóval az olykor csak a gondolataikban létezik, nézz meg pár ilyen hirdetést, mennyi elvárás van némelyikhez, idegennyelv, xy programok ismerete, x év tapasztalat meg még sorolhatnám..

Szóval ahogy írtad, ha csak egy annyira nem releváns dolgo hiányzik, az állás nyugodtan megpályázható.

Az kicsit már irreális elvárásaikkal ők is tisztában vannak, ezért hívnak be olyanokat is, akik ezt nem fedik le. Aztán közben meg jöhet olyan, akinek ez mégis megvan, amit ők fontosabbnak tartanak. Ez van. :/

2016. okt. 5. 14:13
 13/15 anonim ***** válasza:
77%
*-Bocs az elgépelésért
2016. okt. 5. 14:13
 14/15 A kérdező kommentje:

Mondjuk a kérdésemet pont két olyan eset ihlette, amikor nem én pályáztam, hanem ők hívtak, de mivel az elsőnél már megégettem magam (szerencsére sikerült úgy időzíteni a személyes interjút, hogy nem kellett szabadságot kivennem miatta), és a második eset szinte az első klónja volt, tehát ott már gyanakodtam.

Az elsőnél még bennem volt, hogy ha már ők keresnek meg, és nem én pályázok, beszéltünk, teszteltek telefonon, látják az önéletrajzomat, ismerik a munkakört az elvárásokkal, amire embert keresnek, csak tudják, mennyire rugalmasak és nem hívnak fölöslegesen, aztán a végén mégis ez derült ki, és kb. csak egy statisztikai adat lettem. Tehát már abban sem lehetek biztos, ha nem én pályázok, hanem engem keresnek meg.

2016. okt. 5. 15:36
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Feladtad,vagy akarsz m€g?
2016. okt. 5. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!