Miért hívnak a cégek olyan álláskeresőket is, akiknek vannak hiányosságaik a meghirdetett munkakör elvárásaiban?
Megkerestek nagy lelkesen előző hónapban állásajánlattal, mivel aktuálisan keresek is (munka mellett, a jövőben átalakuló foglalkoztatásom mellé, tehát nincs tengernyi szabadidőm), meghallgattam, megtudtam az elvárásokat is, tesztelgettek, nem baj, hogy nem vagyok pont azon a szinten, ez is elég lesz, próbáljuk meg, sikerülhet, bementem, egy másik ügyintézővel találkoztam, és persze a vége az lett, hogy mégsem elég az én szintem.
Hívtak egy másik helyről, pozícióleírás, a tapasztalataimmal felvértezve már egyből kiszúrtam a kritikus pontot az elvárások között. Én tisztában vagyok vele, hogy jelenleg én hol tartok, és nem értem, miért raboljuk egymás idejét, kicsit az az érzésem, mint hogyha azért hívnának be nem azon a szinten lévő jelölteket is, hogy legyen kit kiszórni.
Ugyanez a gondom nekemis.. Behivtak hogy menjek nagy lelkesek.. Aztan majd hivjuk.. Persze 1het eltelteutan en hivtam oket h naa sikerult? Sajnos nem.. Meg a faradsagot sem veszik..
Mert nem mondjak meg a szemedbe akkor.
Nagyon idegesito h behivnak egy tucat embert es 1.se vesznek fel.
Utikoltsegre persze legyen penzed hiaba ha felsem vesznek..
Mert valamennyi jelentkezőt muszáj meginterjúvolni, hogy ne csak a hátsójukat vakargassák egész nap és valószínűleg nem találtak annyi teljesen megfelelőt, így kicsivel "lejjebb" kezdtek keresgetni.
Én is voltam így, minden benne van az önéletrajzomban, kísérő levélben, nem takargatok semmit, mikor felhívnak, kiderül, hogy valami nem ok, akkor még ők lepődnek meg, hogy hát ezt mondhattam volna előbb is. Hát mondtam (/írtam). Tanulj meg szöveget értelmezni...
De ennek ellenére legyél kitartó, felvehetnek így is valahová. Sok sikert!
Vagy épp van a másik véglet is, hogy nem képzettségedet nézik, hanem a személyiséget
A munkakörök többségéhez úgysem az előtte lévő képzettség a fontos, mert egy posztra illő személyiség, akit motivál ez a munka, pár hónap alatt beletanul, és sokkal jobb lesz, mint egy görcsös ember aki odaillő papírokkal rendelkezik, de pl rossz mentalitása van hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!