Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti elmennétek egy nagyvárosi...

Ti elmennétek egy nagyvárosi multi-s munkahely után egy kisvárosi pár fős céghez?

Figyelt kérdés
2016. szept. 22. 13:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Aki az alapján dönt két munakhely között, hogy nagyváros vagy kisváros, annak úgyis mindegy.

Akkor lehet erre csak válaszolni, ha tudnám a fizetést, a lakhely távolságot, hogy mégis melyik nagy és kisvárosról van szó, a munkakört, a fentebb lépési lehetőségeket..stb..

2016. szept. 22. 14:27
 12/18 A kérdező kommentje:
#9: Sajnos egy-két interjú alatt nehéz eldönteni jobban fog-e tetszeni (úgy összességében) mint a jelenlegi. Lehet erre találták ki a próbaidőt:)
2016. szept. 22. 14:28
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem.

Bizonytalanabb, kevesebb a penz, kisebb a fejlodesi lehetoseg, esatobbi esatobbi.

2016. szept. 22. 14:32
 14/18 anonim ***** válasza:

12: épp ezért nem lehet csak a munka alapján dönteni.

Azt azért tudod gondolom most is, hogy van-e családod, hogy szeretsz-e a jelenlegi városban élni, hogy van-e bármi kötődésed a kisvároshoz. Egyáltalán egy országban vannak? Nagy lenne a váltás? Vagy a nagyváros mellett van a kisváros?

2016. szept. 22. 14:34
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem.

Dolgoztam multinál is, kis magyar cégnél is, az utóbbiaknál mindig szívás volt: nem kaptam fizetést vagy csak késve, nem annyit, de "istenbizony jövő héten kipótoljuk ételutalvánnyal, az ugye jó lesz?", a végén pedig becsődölnek.

Ha van választási lehetőséged, akkor mindenképp a multi, sőt, külföldön a multi.

2016. szept. 22. 17:45
 16/18 A kérdező kommentje:

14: Nincs semmi kötődésem a nagyvároshoz.A kisvárossal közelebb kerülnék a családhoz is.

15: A multiknál megfigyeltem hogy sok ember sok problémát jelent.

Ha problémák merülnének fel a kiscégnél, jelenleg tengernyi lehetőségem lenne (szakmámból kifolyólag) más multiknál, csak megint költözni kellene...

2016. szept. 22. 18:15
 17/18 anonim ***** válasza:
16: Akkor igazából nincs vesztenivalód. Ha bejön, akkor jól jársz. Ha nem jön be, akkor mész tovább.
2016. szept. 22. 19:17
 18/18 anonim ***** válasza:

Mindkettőnek vannak előnyei hátrányai, de én is tapasztalat alapján a 15-ös válaszában írtakat tartom a kis cégekről.

Pár fős kis cégnél jellemző a kevesebb pénz, egy része feketén zsebbe fizetve, sokuknál a munka is van, hogy több( ez mondjuk cégprofiltól is függ).

Ezekről gondolom az interjún volt szó, vagy ha nem, amikor felvesznek, érdemes konkretizálni kis magyar cég esetén mindenképp:(fizetés-teljesen bejelentett-e, túlórák gyakorisága).

Én közepes méretű cégtől mentem kicsihez (2 is volt), de ezek együttese miatt nem jött be. Én biztos, hogy pár fős véghez nem megyek többet, de ismerek olyat, aki szintén 10-15 fős magyar céghez ment és a tenyerén hordozzák.

Szóval abban is igazad van = ez is tapasztalat), hogy ezeket az interjún nem fogod megtudni előre, milyen lesz, csak a próbaidő alatt sajnos. Én is így voltam nem egyszer.

2016. szept. 22. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!