Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek? Arra kért a...

Mit tegyek? Arra kért a főnököm, hogy rúgjam ki a legjobb barátomat.

Figyelt kérdés
Több mint 5 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, amit imádok. Tényleg ez a legjobb munkám eddig, a fizetés egész magas, a közösség jó, van lehetőség az előrelépére. Az egyik barátom nemrég nagyon nehéz helyzetbe került, mert elvesztette az állását, de szereztem neki munkát a cégnél, ami könnyen ment, mert a főnököm felesége az én feleségem nővére, így jóba vagyok vele, mondhatni barátok vagyunk. Viszont a legjobbhaverom akit felvettünk nem igazán vált be mint munkaerő. Mindenkit hatráltat és miatta buktunk egy fontos üzletet, a főnököm pedig engem kért meg, hogy rúgjam ki. Mondtam neki, hogy nem szívesen tenném meg, mégiscsak 20 éve a barátom, erre azt mondta, hogy ha nem teszem meg elfelejthetem az előléptetést. Ami nem engedhetek meg magamnak, mert kell a pénz mivel lassan jön a baba. Szerintetek is nagy szemétség lenne kirúgni a barátomat? Félek, hogy ez teljesen a padlóra küldené, ráadásul felmondási idő sincs mivel 3 hónap próbaidőre lett felvéve. Most pedig olyan rossz helyzetben van, hogy akár az utcára is kerülhet ha nem talál állást gyorsan. (Ami nem igen fog, mert ragaszkodik a szakmájához, de borzasztó benne.). Viszont ha én nem rúgom ki megteszi más, tehát így mindegy is. Szerintetek jobb ha egy barát küldi el? Meg felajanlanám, hogy segítek munkát keresni.

2016. szept. 20. 18:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Hasznosak voltsk. Szerintem egy komoly elbeszélgetés lesz, aminek a során finoman közlöm vele a dolgot és próbálok majd pár tanácsot adni neki a jövőre nézve. A legnehezebb azt lesz vele elfogadtatni, hogy nem jó abban amit csinál, de szerintem nem feltétlen kell felhagynia vele, tovább is képezhetné magát... A lényeg, hogy megteszem, mert nincs más lehetőség, de tudatom vele, hogy számíthat rám.
2016. szept. 20. 18:50
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha erre rámehet egy 20 éves barátság, az nem is igazi barátság. Minden esetre neked erőt kívánok, hogy megtaláld a legjobb módot a közlésre, nem a te döntésed végülis, csak a piszkos munkát bízták rád, a havernak meg kívánom, hogy találjon számára megfelelő helyet hamarosan, és remélem, kicsit enged a keményfejűségéből, ez egy ilyen világ.
2016. szept. 20. 19:00
 13/15 anonim ***** válasza:
25%
Van akinek nincs szüksége tanácsokra. Szerintem ne terheld a kapcsolatotokat ezzel, hogy megmondod szerinted mi neki a jó, akkor se ha igazad van. Ha igényli, majd ő fordul hozzád.
2016. szept. 20. 19:19
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, tényleg jogos, de tudom, hogy miként fog reagálni. Bárhonnan rúgták ki mindig tombolt, neki állt feljebb, most is amikor elbukta az üzletet, még ő volt dühös amikor számon kérték"

Azért ilyen embert eleve nem vittem volna be a céghez. Ezek szerint sehol nem dolgozik rendesen, viszont ha figyelemeztetik, akkor tombol. Ennyire nem megbízható emberrel nem szabad kezdeni, föleg nem félelöséget vállalni érte.

Ezek szerint nem azért nincs munkája, mert nincs szerencséje, hanem mert nem akar/tud úgy dolgozni, ahogy normál helyen elvárják töle.

"pedig 5 millió forintot veszítettünk, ezzel az egy ügyféllel. Ami hosszútávon még több pénz, mert feltehetően mádkor is dolgozott volna velünk."

Örülhetsz, hogy a fönököd téged nem von emiatt felelöségre, elvégre ha te nem protezsálod be, akkor nem lenne a cégnek ekkora vesztesége.

A barátodnak inkább magába kellene nézni, megtanulni fegyelmezni magát meg rendesen dolgoznia.

2016. szept. 20. 19:28
 15/15 anonim ***** válasza:
51%
Annak kell kirúgnia, aki az ő alkalmazója a munkaszerződés szerint. Ha ez nem te vagy, (márpedig ha neked is van főnököd, akkor nem) akkor neki kell elküldenie, nem pedig neked!
2016. szept. 20. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!