Mit tegyek? Arra kért a főnököm, hogy rúgjam ki a legjobb barátomat.
Nem mindegy ki rúgja ki?
Vagy te, vagy nem te és még előléptetést is bukod.
Mi a kérdés? Hogy hogyan közöld vele?
Szavakkal.
Szerintem válaszd most külön a barátságot az üzlettől. Ha egy idegen lenne a haverod, aki nem vált be, ott tartanád még? Tudom, nem jó érzés, de én is segítettem már olyannak, akinek nem kellett volna, csak ez ott derült ki a cégnél (szerencsére őt nem nekem kellett kirúgnom, mert én nem voltam olyan pozícióban).
Ha tudsz, segíts a havernak, győzd meg, hogy ne ragaszkodjon a szakmához olyan görcsösen, mert nincs válogatási helyzetben.
Most nekem is váltanom kell, de más okból, teljesen felforgattak mindent a munkahelyemen, és adtak 3 hónapot mást keresni (megbízással azért még igényt tartanak a szakértelmemre, csak alkalmazottként nincs hely - a vezetőség szerint), viszont én sem ragaszkodom a szakmámhoz (pedig nagy nehezen végre valahol komolyan vettek, és szereztem némi tapasztalatot 4 év alatt, de sok szakmabeli helyre ez mégsem elég), fontosabb, hogy legyen munkám és jövedelmem, amiből megélek, a szakma másodlagos.
Nem szemétség, mert gyakorlatilag nem te "rúgtad ki", hanem fentről jövő UTASÍTÁS. Te csupán a tényt közlöd vele, közvetítesz. Ezt így ahogy van, meg tudod mondani neki, ebben neked már nincs kezed, a lehetőséget adtad csak neki, a legjobb szándékkal, amikor idehoztad, de az nem a te döntésed, hogy a cég kit alkalmaz.
És mivel te hoztad ide, neked kell közölnöd a döntést erről. Emellé még felajánlod, hogy segítesz neki ugyanúgy ha bármi van. Nem hiszem, hogy egy 20 éves barátságban erre megsértődne valaki, az nagyon topa.
Nyilvánvaló, hogy benned segítő szándék volt, aminek köszönhetően bekerült valahova, ahol aztán rajtad kívülálló ok, hogy nem felelt meg.
Nagyon xar helyzet, de kénytelen vagy megtenni.
Te vitted oda, ergo "kezeskedtél" érte.
Ha nem teszed meg, bukod a több pénzt.
Ha nem te küldöd el, akkor is ki lesz rúgva.
Szerintem mondd meg kerek perec, hogy nem vált be nálatok, és inkább tőled tudja meg, mint mástól. Ajánld fel a segítséget, csak régi cimborád! Próbálhatnád kicsit más szakma felé orientálni, ennyi idő alatt megismerhetted annyira, hogy tudd miben lenne jó. (keress neki tanfolyamot, munkát vagy valamit, legalább is segíts neki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!