Állásinterjú során az irodából kiszűrődő nevetgélés elvenné a kedved?
A héten voltam egy állásinterjún, kitöltettek velem egy tesztet, addig magamra hagytak a tárgyalóban. Egy vékony ajtó választott el az irodáktól, nevetgélés, vihogás hallatszott ki, mintha nem is munkahelyen lennék, hanem egy óvodában vagy általános iskolában.
Mikor megjelent a két HR-es és megkezdtük az interjút még akkor is nevetgéltek, mosolyogtak egymásra.
Nekem ez teljesen elvette a kedvem a munkától, én úgy gondolom egy munkahelyre dolgozni járjon az ember ne szórakozni. Persze nem baj, ha néha beszélgetnek, de ami ott ment azt erős túlzásnak éreztem.
Ezek után semmi kedvem ott dolgozni. Ha mégis felvennének mit mondjak, miért nem tudom vállalni?
"Ha mégis felvennének mit mondjak, miért nem tudom vállalni?"
Elég gáz, hogy fel sem merül benned, hogy az igazat. Miért kell állandóan hazudozni?
Nem akarja, hogy hülyének nézzék.
Melyik jobb: ha unalmas vagy, vs hazudós?
HR-esnek jelentkeztél? Miért 2 dolgozója alapján ítél meg egy céget? Nagyon gáz ez az általánosítás.
Hát, én meg cserélnék veled...
Az utóbbi időben ahol voltam, mindegyik helyen feszkós volt a légkör, hangulat, általában a főnök keserítette meg a mindennapokat. Jelenleg kicsinál az ideg tőle, mert majd minden nap nyomaszt, beleköt mindenbe.
Én a két kezem összetenném egy olyan munkahelyért, ahol jól érzik magukat a kollégák. Nem zavarna, ha áthallatszana a vihogás, sőt. Attól még e tudják gondolom végezni a dolgukat anélkül is, hogy kussban üljék végig amíg végzel. Gondolom napjában csak 5x-10x kell végigjátszaniuk...
Utolsó, megértem a helyzeted, de mint írtam egyik sem jobb, ha választani kell akkor nyilván a vihogás, de inkább az ideális munkakörülményeket keresem, ahol se nem besavanyodottak, de nem cirkuszi szinten állnak.
Azért is ódzkodom e leírtaktól, mert korábban egy hasonló helyről jöttem el, unalmukban reszelgették a körmeiket és pletykáltak, kibeszéltek a munkatársak mindenkit, aki épp nem volt a helyszínen, nevetgéltek, plusz a kukát használták kapunak: az iroda egyik feléből dobálták bele a stresszlabdájukat és hangosan vihogtak rajta. Még egy ilyen helyet szeretnék elkerülni.
Nem tanultam HR-esnek, HR-es mindenki lehet szerintem, például ismerek mérnöki végzettséggel is HR-est. :D Agysebész és orvos sajnos nem tudnék lenni, mert rosszul vagyok a vértől.
Azért jelentkeztem rá, mert a közelben elég kevés munkalehetőség van diplomások számára, ami van az szakmunkás (épp ma voltam a munkaügyi kp.-ban érdeklődni a lehetőségekről, elém raktak két hosszú listát takarítói, gépkezelői, targoncás állásajánlatokkal), ez tűnt a legértelmesebb munkaajánlatnak a közelben, így gondoltam megpróbálom, mivel mérlegeltem: jó, szakmai munka napi 2-2 óra utazással Bp.-en vagy pedig egy HR-es munka kb. 20 percre, gondoltam vesztenivalóm nincs, így megpróbáltam.
"Mivel én is megtiszteltem őket azzal, hogy komolyan vettem az interjút,"
:D
Neked van állásra szükséged, még jó, hogy komolyan veszed az interjút. Nem hiányszakmára jelentkeztél.:-) Ők meg látnak napi 10 pályázót, akiből válogazhatnak.
Te nem a cég image-ét félted, hanem sértve érzed az egódat, mert nem terítették fel a jöttödre a vörös szőnyeget. Pedig jobb, ha hozzászoksz ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!