Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Állásinterjú során az irodából...

Állásinterjú során az irodából kiszűrődő nevetgélés elvenné a kedved?

Figyelt kérdés

A héten voltam egy állásinterjún, kitöltettek velem egy tesztet, addig magamra hagytak a tárgyalóban. Egy vékony ajtó választott el az irodáktól, nevetgélés, vihogás hallatszott ki, mintha nem is munkahelyen lennék, hanem egy óvodában vagy általános iskolában.

Mikor megjelent a két HR-es és megkezdtük az interjút még akkor is nevetgéltek, mosolyogtak egymásra.

Nekem ez teljesen elvette a kedvem a munkától, én úgy gondolom egy munkahelyre dolgozni járjon az ember ne szórakozni. Persze nem baj, ha néha beszélgetnek, de ami ott ment azt erős túlzásnak éreztem.

Ezek után semmi kedvem ott dolgozni. Ha mégis felvennének mit mondjak, miért nem tudom vállalni?

2016. szept. 14. 16:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nem kell megindokolnod. Vagy ha igen, mondjad azt hogy nem szimpatikus a munkakörnyezet, vagy az ott dolgozók, esetleg az hogy kaptál egy jobb ajánlatot.
2016. szept. 14. 16:49
 2/24 anonim ***** válasza:
85%
Nyugodtan megmondhatod nekik, hogy egy besavanyodott uborka vagy, és jobban örülnél egy olyan munkahelynek, mint egy kolostor....
2016. szept. 14. 16:55
 3/24 anonim ***** válasza:
85%
Mert sokkal jobb lenne, ha mindenki fapofával ülne egész nap bent és rondán néznének egymásra meg rád is az interjú alatt...
2016. szept. 14. 17:01
 4/24 anonim ***** válasza:
78%
Igen.Sokkal jobb lenne, ha inkább valami gyártósori munkát választanál, bár lehet neked az is túlzás lenne :D
2016. szept. 14. 17:02
 5/24 anonim ***** válasza:
92%
A HR egy külön világ. Jó esetben nem sok találkozási pontja van velük az embernek a munka során, nem ebből indulnék ki.:-) Amúgy meg én is szoktam hülyéskedni a kollégákkal, ha éppen van egy kis idő. Inkább ez, mint a fúrás, mószerolás, rosszindulatú pletykálkodás.
2016. szept. 14. 17:14
 6/24 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy a két véglet között kellene mindenképp gondolkodni. Nyilván az sem jó, ha tüskés a hangulat és mindenkinek rossz a kedves, szúrósan néz a másikra, de szerintem az sem tünteti fel jó színben a munkahelyet, ha annyi komolyságot nem tudnak magukra gyakorolni, hogy amíg valakit interjúztatnak legalább addig türtőztessék magukat. Kíváncsi lennék, hogy például egy tárgyaláson, ahol a céget képviselik fontosabb ügyekben ott hogy viselkednek, bár feltehetően ott is ilyen bohókás a stílus. Mivel én is megtiszteltem őket azzal, hogy komolyan vettem az interjút, szerintem reális elvárás lett volna, hogy ne röhögcsélve jöjjenek ki.
2016. szept. 14. 17:17
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy köteles elvállalni ha nem tetszik valami. Indoklásként ha nagyon erősködnek mondd azt hogy közbe jött más jobb lehetőség és ennyi, nem kell túlragozni.

Én nekem speciel azért is előnyös egy ilyen munkahely mert ebből is azt venném le hogy jó a hangulat és nem kell komolyan, mereven a munkára koncentrálni hanem van némi lazaság. Én raktárban dolgozom anyagmozgatóként, de gyakran ülök irodába mert rengeteg papírmunkánk van, plusz amikor a raktárvezetőnk szabin van, vagy más dolga van akkor én helyettesítem. Sok iroda van a szomszédságba nálunk, és sokszor vannak röhögcsélések, meg sokszor amikor van egy kis szabadidőnk akkor én is ott elbeszélgetek velük. Nálunk az igazgató direkt arra állt rá hogy ez a fajta lazaság megengedett pont azért hogy jó legyen a környezet és a dolgozók jól érezzék magukat. A csarnokban dolgozó gépkezelők, és egyéb operátori dolgozóknak is ezért van megengedve az a lazaság hogy ott nevetgéljenek, meg poénkodjanak, persze feltétel az hogy a munka rovására ne menjen.

2016. szept. 14. 17:17
 8/24 A kérdező kommentje:

Sajnos olyan munkára jelentkeztem, amit a HR osztályon kellene végezni, így ha felvennének közöttük kellene dolgoznom.

Persze az, hogy néha hülyéskednek a kollégák nem gond, hisz ennyi kell. De az, hogy egy idegen előtt, akit nem is biztos hogy felvesznek így viselkedjenek nálam kiveri a biztosítékot és bele se merek gondolni, ha nincs ott senki, akkor milyenek.

2016. szept. 14. 17:20
 9/24 anonim ***** válasza:
46%
Hát nem lennék a helyedben, uborka.
2016. szept. 14. 17:41
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Bár ha azt vesszük, szívesen élném úgy az életem, hogy ha ez lenne a legnagyobb problémám, hogy a munkahelyemen röhögcsélnek a munkatársak. :D
2016. szept. 14. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!