Ti mit dolgoztok és milyen végzettségetek van?
Azért teszem fel ezt a kérdést, mert olyan stádiumban van jelenleg az életem, hogy nem tudom elképzelni, hogy valaha boldog legyek újra, és ezt az 1 éve a munkahelyi "huzavona" okozza...
1 éve végeztünk a főiskolán, a páromnak diplomája van, és felsőfokon beszél angolul, ECDL bizonyítvány, jogsi, és jelenleg is olyan munkahelye van, hogy 150ezret keres, havi 300 órában. (az előző munkahelye is ilyen volt)
Én 100ezret keresek normál munkarendben, de félretenni sem tudunk, teljesen kilátástalan minden, és állandóan egyedül vagyok, ami kikészít...
Nagyon érdekelne, hogy ki-hol találta meg a számításait!
Saját vállalkozást alapítottam, sosem használtam a diplomám.
Tapasztalatból tudom, hogy nem érdemes leírnom mennyit keresek. (8 számjegyű)
Végre egy olyan kérdés, ahol nem én keresek a legrosszabbul.
Építészmérnök vagyok, másfél évig a versenyszférában dolgoztam mint tervező és műszaki előkészítő, néha építésvezető; 150 nettót kerestem okosba. Aztán néhány hónapja elhelyezkedtem a közszférában, ahol kvázi hasonló a munkaköröm (csak kevesebbet tervezek jóval, és sokkal több a papírmunka), itt bruttó 280 ezret (nettó 18x ezret) keresek + juttatások, tehát havonta verdesi a 200 ezret a fizetésem és ennyit keresek hivatalosan is, ami azért elég sokat számít egy hitelfelvételnél.
Nem egy borzasztóan jó bér, de jobb, mint az előző helyemen. Ott ráadásul sokszor ingyen túlóráztam és egyszer nem kaptam köszönetet a munkámért, pedig sok pénzt hoztam a konyhára; és még a légkör is szar volt (nők...), itt viszont egész jó.
A számításaimat lehet, hogy külföldön fogom megtalálni... vagy itthon, ha el tudok kezdeni maszekolni tervezéssel, vagy egyéb szakmához csak nagyon lazán kapcsolódó dologgal. A járulékaimat közben pedig a "cég" fizeti. Ja és közben a mamahotelben lakom újra x év után, szóval talán el tudok kezdeni spórolni is valamennyire.
Azt egyébként soha nem értettem, hogy ha nem muszáj, miért dolgozik valaki ennyire sokat egy nevetséges fizetésért. Van diplomája, van jogsija és beszél angolul is... el kell akkor menni külföldre, ha itthon nincs jobb lehetőség. Vagy van gyerek, aki miatt nem lehet mozdulni?
Érettségi+ logisztikai OKJ+ TB ügyintézői OKJ+ nyelvvizsga+ természettudományos diploma.
Perpill munkanélküli vagyok.
Eddig a vegyiparban dolgoztam, de felmondtam: A főnökömnél képzettebb voltam- volt, hogy fél napot f..szságot csináltatott velem ( szóltam neki, mit kéne..de nemmmmm ő a felettesem, én csak kussban végezzema dolgomat...) a nagyfőnök pedig rendszeresen engem vett elő, miért nem haladunk.
Novemberben is beadtam a felmondást, de visszavonatták és be lett ígérve az előléptetés, ami hivatalosan soha nem történt meg. A végén már nem csak a saját, hanem 4 másik ember munkájáért és napi több millió ft-nyi termékért is felelősséggel tartoztam. - mindezt 135 ezerért..
Egy hónapja felmondtam.
ecdl bizonyítvány szart se ér (valamelyik munkahelyemen ingyen meg lehetett csinálni, de bele se írom már a cv-be, mert fejvadászok már többször rákérdeztek, hogy az egyátalán mi)
felsőfokú angollal és egy normális diplomával bármelyik multinál el lehet helyezkedni normális bérért az összes iparilag jó helyzetben lévő környéken
szóval, merrefelé éltek és mi a végzettségetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!