Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 12 óra munka egy nap. Nem sok...

12 óra munka egy nap. Nem sok az egy kicsit?

Figyelt kérdés

2016. aug. 18. 11:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Arra varrj gombot, ha ősszel bejön a paprikaszárítás időszaka, akkor emberek heti 7 napot tolják majd 2,5-3 hónapon keresztül napi 12 órában. Ennek felét, 1-1,5 hónapot nappali műszakban, másik felét éjjel. És semmi szabadnap szeptember közepétől december közepéig.
2016. aug. 18. 16:06
 12/14 anonim ***** válasza:

Ahogy már írták: sok tényezőtől függ.

Egyrészt attól, hogy egy hónapban hányszor kell ennyit dolgozni. Én most épp 12 órás munkarendben dolgozom, havi 14 műszakkal, így szerintem viselhető a dolog.

Attól is függ, hogy milyen munkát végzel, valamint attól, hogy mennyire szereted csinálni. Nekem ilyen szempontból szerencsés, az esetek nagyobb részében élvezem a munkám, vagyis inkább hivatásom.

Attól is függ, hogy milyen a fizetés. Éhbérért 12 órát lehúzni nem túl felemelő, de ha tisztességesen megfizetik a munkát, akkor az nem rossz.

Általában ha valaki 12 órában dolgozik, akkor közte vannak szabadnapok is, amelyek nem mindig hétvégére esnek, ez bizonyos szempontból szerencsés. Ahogy már az egyik válaszadó említette: egy rakás dolgot csak hétköznap lehet elintézni munkaidőben, így ha hétköznap mindig dolgozol, az ilyen elintéznivalókhoz szabadnapot kell kivenni.

Na meg persze attól is függ, hogy mit szoktál meg:) Mikor nem voltam gyakorlaton, a saját melóhelyemen 8 órában dolgoztam minden hétköznap. Ezt szoktam meg, így eleinte nagyon rossz volt a 12 órás munkarend. Délután 4 után mindig totál leeresztettem, minden perc örökkévalóságnak tűnt. De már kezdek belerázódni így másfél hónap után:)

Viszont beszéltem pár emberrel, aki évek óta 12 órázik, mindig is így dolgozott, szinte kivétel nélkül azt mondták, hogy nagyon szeretik, és sosem szeretnének helyette heti 5 napot 8 órában dolgozni.

2016. aug. 18. 18:15
 13/14 anonim ***** válasza:
90%
Amíg vannak hülyék akik elvállalják addig lesz is ilyen
2016. okt. 20. 10:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Lassan 10 éve dolgozok ilyen munkarendben. Megvannak az előnyei és hátrányai.
2016. okt. 20. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!