Pénztárosok! Ti hogy bírjátok ezt? Nem lehet kimenni pisilni, enni normálisan!?
Középvezető vagyok egy kisebb áruházban. Az én dolgom kiadni a kasszákat, műszak végén elszámoltatni a pénztárosokat, kimenni ha valami probléma van a pénztárnál stb. Nálunk ez úgy megy, hogy én is ugyanúgy veszek fel kasszát mint a többiek. 6-kor nyitunk ekkor indul egy kaszás a nappal, őt 8 környékén leváltom, vagy leváltatom hogy ki tudjon menni szünetre (ez kb 5-15 perc). Ez után legközelebb 10-11 óra magasságában tudok váltani, mert addig áru jön, vagy épp a többi dolgommal kell foglalkoznom (vagy ha sokan vannak én is bent ülök a többiekkel). A váltás 1 óra magasságában kezd el becsordogálni, ekkor már elkezdünk elszámolni.
A lényeg hogy mi meg tudjuk oldani hogy azért legalább 2 óránként ki tudjon menni mindenki szünetre. Van hogy óránként sikerül, van hogy pl szombaton 3,5 órán át húztuk a sort annyian voltak. Viszont senki se nyafogott hogy nincs szünet. Ki-ki szaladtunk azért mosdóba meg inni, addig a csorda várt egy kicsit többet. Akárhogy is, ha ez a dolog nálatok nem megy a főnököd ill főnökeid is inkompetensek a feladat ellátásához. Egyrészt a munkakör stresszes és fárasztó. Másrészt ez csapat munka, ha valaki elvan a langyos vízben a többieket szívatja meg vele, mert feltorlódik a sor és annál kisebb az esélye a szünetnek. A kereskedelem alkalmazottak szempontjából a béka segge alatt van. Lassan már írni-olvasni se kell tudni ahhoz hogy valaki eladó/pénztáros legyen, pedig szebb napokon ez egy szakma/hivatás volt. Pont ezért azok akik ilyen munkakörben töltenek be vezető pozíciót elfáradnak, megadják magukat a körülményeknek. Mindenhol vannak feláldozható emberek. Ezeken gyakran átgázolnak, nem érdekel senkit az igényük, csak dolgozzanak. Az hogy nincs elég ember felőrli az egész munkafolyamatot. Tehetetlenné teszi az alkalmazottakat is (mint ahogy te is leírtad) és a vállalkozást is. Az új felvételisek munkamorálját ilyen közegben meg inkább le se írom...
A legegyenesebb dolog ha elmondod a főnöködnek négyszemközt normálisan picsogás nélkül, hogy ez-meg-ez a probléma már rég óta fennáll és kellene vele valamit kezdeni, mert ez téged (és feltehetőleg mást is) felőröl egy idő után. Kis szerencsével megérti, ha nem akkor meg úgyis dobbantani fogsz. Szóval tökmindegy, de ha elhagyod magad és az a "megoldásod" hogy amint lehet munkahelyet váltasz a dolog nem változik semmit, csak az időd töltöd el ugyanabban a sz*rban míg a csodát várod, hogy ez megváltozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!