Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Idén fogok elkezdeni tanárként...

Idén fogok elkezdeni tanárként dolgozni és egy kicsit ideges vagyok. Hogyan tudnék kevésbé stresszes lenni?

Figyelt kérdés

Ráadásul Romániából költözöm Magyarországra, szóval még ez is új lesz:)

F

2016. aug. 13. 08:39
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

de mitől vagy stresszes?

pedig nem szabad, ha a diákok természetesnek tapasztalnak meg, jó fejek lesznek veled, de ha megszimatolják h pl stresszelsz vagy máshogyan nem vagy velük közvetlen, szimpi stb, akkor bizony jönnek a gondok. de szal mi az oka?? nagyon lényegi kérdés ám, mert alapszabály: a diákok azonnal, egy sec alatt lekapják a személyiségedet, és azonnal tudják, mi meddig veled kapcsolatban, képtelenség őket becsapni. aztán ehhez mérten fognak akkor hozzád állni is.

2016. aug. 13. 08:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Mindig ilyen vagyok, ha egy új helyre megyekahol nem ismerek senkit. Persze tudom, hogy fontos az első benyomás, ezért érdekelne, hogy hogyan tudnék egy kicsit lazább lenni. Egy idő után egyébként már tudom magamat adni, csak az elején nehéz egy kicsit.
2016. aug. 13. 08:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Csak lazááán:D mintha nem is a munkahelyeden lennél. Legyél velük tök jó fej de azért ne vidd túlzásba. 8-os vagyok van egy jófej tanárunk akit mindenki szeret, jól tanít és néha néha kitérünk óra közben más dolgokra, de csak egy 3-5perc erejéig.

Szóval én azt tudom neked ajánlani hogy legyél vicces, humoros, mintha csak a barátaiddal lennél:D

2016. aug. 13. 09:00
 4/7 anonim ***** válasza:

hát nézd, a személyiségedet nyilván nem tudod megváltoztatni, csak mert elhatározod :)

de szal próbálj meg diákpárti, nem megjátszott, és a lényeg h maximálisan partnerközpontú lenni, és akkor nem lesz gond.

Most tudnék én sok példát hozni mindkét végletre, de hidd el, a diák egy nagyon érzékeny műszer, azonnal lekap mindent, méghozzá nagyon jól!

Nálunk volt olyan is, aki sírva jött ki óráról, mert "jaj megfenyegettek a 12-esek, hogy megvernek" -nem vicc!, de aztán én magam se értettem, nyilván olyan volt a hozzáállása, mivel nekem is volt velük sok órám, de engem soha semmivel nem fenyegettek, sőt, tök jól kijöttünk. Aztán meg jött év közben egy fiatal maca, éppen csak kiszabadult az egyetemről, na ne aggódj, lerendezték a fiúk azonnal, amikor elkezdte játszani a tanárménit, kezdték azzal, h közölték vele, h na ne szórakozzon már hát alig pár évvel idősebb, ők aztán tuti nem fogják magázni, hát a kis csaj meg elég görcsös volt, nem nagyon tudott feloldódni, így aztán elég keserves napjai voltak mindig, és jött a szokásos szöveg h na ő ezt nem bírja és ott hagyta.

Úgyhogy tényleg rajtad múlik minden, de egy biztos: ha nem lekezeled őket, hanem partnerként tanítasz és nyitott vagy arra amit mondanak, látnak, gondolnak, akkor értékelni fognak.

2016. aug. 13. 09:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Szóval csak az új hely miatt? Amúgy ez pont szerencsétlenség, hiszen pedagógusként tudnod kéne levezényelni a sok gyerkőcnek ugyanezt a szituációt (új helyre/közegbe kerülés problémái, stressz), és te még magadnak sem tudod. Hát... :/ így nehéz bármit is mondani.

Én azért bízom benne, hogy valójában tudod, hiszen egyetemet is elvégezted valahogy, gyakorlatra is kellett járnod. Ott is voltak kollégák, gyerekek, stb...

Amit max még tehetsz az egyrészt önismereti témában lehetne fejlődni, azaz hogy ilyen szitukban képes legyél felismerni hogy mi zajlik benned, és ezen infókat kihasználva lenyugtathatod magad, stresszt kezelni, céljaidra fókuszálhatsz.

És van egy Első benyomás c könyv, ami elmagyarázza szépen hogyan lehetsz önmagad úgy, hogy szimpátiát ébressz másokban. első találkozás pszichológiája is benne van, tehát nagyon jól tudnád tudatosítani az egész helyzetet

Torrenten fent van.

2016. aug. 14. 01:30
 6/7 anonim válasza:
Milyen tanár? Egyetemi tanár?
2016. aug. 15. 01:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Mindenkinek adj jó osztályzatot, ha valaki összeverekszik akkor ne avatkozz bele hagyjad, hogy szétverjék egymás fejét és legyél jó fej, mert akkor nem fognak utálni!
2016. aug. 15. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!