Mennyire keresettek a középisolai angol tanárok Japánban?
Inkább csak az angolt kérdezem, gondolom a többit inkább hazai munkaerőnek adják. Idén kell eldönteni, hogy hova adom le a jelentkezésem és a 4 kiválasztott munka közül 2-ről már lecsúszram tudás hiányában...
18/L
Annak is, aki 5 pontba szedve válaszolt. Éltünk kint családostul majdnem két évet,a gyerekeim rendes suliba jártak japán gyerekekkel, a férjem most is Tokióban dolgozik immár lassan 8 éve mint "gaijin", készülünk visszamenni hozzá, tehát a tapasztalat:
1.Ez igaz. Rengeteg kint az angol tanár, így egészen konkrétan vagy angol anyanyelvűt keresnek, vagy japánt aki jól beszél angolul és tanár is. (Persze kiskapu, ismerős és más egyéb különleges oknál fogva semmi sem lehetetlen!!)
2.Ez egy talaj-paraszt megjegyzés volt.
3.Más a munkamorál, így van. SOKKAL JOBB. 8 év alatt 3 munkahely, az uccsó a tokiói Disney. Hidd el. Te csak szeretnél ott dolgozni!!!
4.Semmi bajuk a külföldiekkel, az európaiakat meg kifejezetten szeretik. Csak ismételni tudom a fentieket. 8 év alatt 3 város, csak jó tapasztalat. És húúúúú, a gyerekeimet sem csinálták ki a suliban, sőt segítették őket...bocs, hogy csalódást okoztam.:)
5.Ez is igaz. Vagy túrista vízummal, ami 3 hónapig jó.
Vagy tanulóival, kell a suli hozzá.(Javaslom a japán követség honlapján lévő ösztöndíj lehetőségeket megnézni.) Vagy munkavízummal, a munkahely adja hozzá az ajánlást, nálunk így volt. Vagy hozzátartozóival (japán a házastárs, vagy pld mint nálunk az apa/férj hivatalosan és adózva kint dolgozik és az ő cége adja a papírt hozzá.) És persze kell egy cím is, ahol tartózkodni fogsz.
Szóval kedves "pontozós". Talán el kellene felejteni végre a sztereotípiákat. Jah és még valami. Magyarország a rasszizmus tekintetében elég előkelő helyen van, így magunkból indulunk ki.
Kedves kérdező. Remélem nem csak poén volt a kérdés- Ha nem, akkor szerintem se add föl. Ha igaz és tényleg fiatal vagy, érettségi előtt, akkor előtted az élet!!!! (Mondjuk ezt a munkáról lecsúsztam dolgot én sem nagyon értem akkor.)
Köszönöm mindenkinek a választ! Utolsó: köszönöm, hogy legalább egy valaki támogat. :) Az ösztöndíjlehetőségről tudok, tervezem is megpróbálni. Csak ott van a probléma, hogy az ég világon semmi nem érdekel. Nincs olyan munka, amit egész életemben, éveken át szívesen csinálnék. Legszívesebben inkabb egész életemben tanulnék. Elkezdtem gondolkodni mik jöhetnének számításba.
1. Az iskola légköréhez talán úgy tudnék közelebb maradni, ha tanítanék. A tanárok is az iskolában a különböző rendezvényeken részt vesznek és jól érzik magukat. Gondoltam, ha esetleg tanár lennék, valahogy diák is maradhatnék. Ráadásul egy iskolában rengeteg emberrel, rengeteg céllal lehet megismerkedni. Bevallom, hogy a japán kultúrát az animéket keresztül kezdtem megismerni, már az oviban (persze akkor még csak Pokemont, gyerekeknek való animéket néztem, amik megszerettették velem ezt a világot), de onnantól kezdve egyre jobban érdekelt a kultúra is. Ez a japán vonal, ami végigkísérte az egész eddigi életemet. Egyszer, ha nem is dolgozni, de ki szeretnék jutni, még ha csak látogatóként. A japán emberek olyan mások, szeretnék minél többet megismerni. Innen jött, hogy lehetnék tanár.
2. Gondoltam, hogy szívesen lennék animátor, vagy ilyesmi, de sem számítógépes ismereteim, sem kiemelkedő rajztehetségem nincs. Azért nem azt mondom, hogy felismerhetetlen minden, amit rajzolok, de semmilyen művészetet nem tudok felfedezni az alkotásaimban. Ezzel azt olvastam, hogy a video játék iparban is el lehet helyezkedni, ami jó pont, de úgyis mindegy.
3. Játékfejlesztői palyára is gondoltam, de mint mondtam, nincsenek számítógépes ismereteim. Emelt infó faktra már nem tudok átmenni és olyan szinten már úgysem tudnám megtanulni, mint pl. az ismerőseim. Mindig kegyelem 5-ös voltam infóból (ahol amúgy kb. általános iskolai anyagot vettünk), hogy a kitűnő bizonyítvány meg legyen. Azt mondták meg lehet tanulni 1 év alatt az emelt infót, ha mást nem csinálok, de az iskola és a többi érettségi tárgy mellett nem hiszem, hogy menne. Ráadásul az angol tudásomat is csiszolgaznom kell, ha meg akarom próbálno az ösztöndíjat. Ráadásul Magyarországpn nincs játékfejlesztői szak és az ösztöndíj, ahogy értelmeztem ( Japánban egyébként van ilyen szak), az ösztöndíj erre nem szól.
Ééés más foglalkozás nem jutott eszembe. Tudom, hogy álomvilágban élek, én csak végigvettem a dolgokat, amiket szívesen csinálnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!