Hogyan kell egy turistát útbaigazítani?
Térképen el tudod neki magyarázni esetleg, rámutatsz arra amit keres. És elmutogatod neki az oda vezető utat, közben elmondod neki, hogy milyen közlekedési eszközökkel juthat el oda pl. 23-as busszal menjen 2 megállót stb.
Indulj ki magadból, hogy te hogyan értenéd meg legkönnyebben. Én mondjuk mindent elfelejtek, szóval én leíratnám a főbb dolgokat is, ha van rá lehetőség.
ha valami távol lévő dolgot kérdez fölösleges teljesen elmagyarázni szerintem, mert elfelejti
nagyjából az irányt elmagyarázni ha odajut a közelbe más már eltudja pontosabban igazítani.
ilyen úgyse sok lesz, inkább éttermet, múzeumot keresők.
Ugyanezt akartam mondani, mint az előző.
Hiába magyarázod el, hogy kell elmenni a Dombhoz, maximum a Csöpiig jegyzi meg az utat. Nagyjából arrafelé irányítod, és kérdezősködjön később. Vagy bejelölöd térképen neki, ha van.
Legyen nálad egy város és egy régió térkép. Bár gondolom ezeket adnak alapból. Ha voltál már turista idegen helyen, akkor gondolom nagyjából tudod mik merülhetnek fel.
Hol tud ezt vagy azt venni? Hol tud biciklit/autót kölcsönözni? Hol van a vasútállomás, buszmegálló? Milyen múzeumokat érdemes meglátogatni, hol az állatkert, stb.
Ezekbe gyorsan bele lehet rázódni és sokszor elég annyi, hogy eléjük rakod a térképet, rábögsz arra, hogy we are here now, and the zoo is here és rámutatsz. Aztán eltudod mutogatni térképen melyik a leggyorsabb útvonal. Szerintem ez a legegyszerűbb mindenki számára.
Sok helyen ingyenes térképet is tartanak ilyen célra és útbaigazításnál azon rajzolják be, hogy jut a kívánt helyre a kedves turista.
Bele fogsz jönni, akkor lesz nehéz, ha valaki nem beszél közös nyelvet veled, mert akkor aztán legyen ember a talpán aki megérteti valakivel hogy jut el valahova. Márpedig sok van ebből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!