Mennyire keresettek a középisolai angol tanárok Japánban?
Inkább csak az angolt kérdezem, gondolom a többit inkább hazai munkaerőnek adják. Idén kell eldönteni, hogy hova adom le a jelentkezésem és a 4 kiválasztott munka közül 2-ről már lecsúszram tudás hiányában...
18/L
Szerintem két esetben foglalkoztatnak külföldi angol tanárt:
1. Ha anyanyelvi, tehát lektronként alkalmazzák.
2. Ha tud japánul, így taníthatja normálisan a nyelvet. - Bár kétlem, hogy kevés lenne belőlük a japánok körében.
- Van angoltanár-diplomád?
- Van több éves ,vonatkozó munkatapasztalatod?
- Felsőfokon beszélsz és írsz japánul?
- Van egymilliód a vízumra/repülőjegyre/albérlet-kaucióra???
Attól, hogy ötös voltál a gimis angolórákon, és ismersz 20 mangát, még sehol nem fognak téged ilyen munkakörben alkalmazni.
Ennyire nem lehetsz naiv!
1. Anyanyelvi angol tanátokra van igény.
2. Japánban mindenki tud japánul, méghozzá nálad jobban.
3. Ott dolgozni nem leányálom, főleg a legtöbb nem ázsiainak. Más a munkamorál.
4. Ott élni sem egyszerű, mert te csak egy gaijin leszel. Nem szeretik, ha sok külföldi él ott és keverednek velük.
5. Japánba nem lehet csak úgy kimenni dolgozni.
Hmm, mindenki milyen negativ itt, ha japanrol van szo... tobb japan tanarral beszeltem, elmondom, hogy szerintuk mi a helyzet, ugyanis nem egy baratjuk dolgozik mar Japanban angoltanarkent.
Szoval, ha megnezed a gaijinpot.com oldalt, ott valoban lathatod, hogy oriasi a kereslet az ANYANYELVI angoltanarokra a tobbi allashirdeteshez kepest es valoban nem kaphatsz vizumot munkakereseshez.
Viszont emiatt manapsag a magyarok es mas kulfoldiek ugy oldjak meg, hogy kimennek Japanba, es beternek azokra a helyekre, ahova korabban kuldtek oneletrajzot. Csak megkerdezik, hogy "megkaptak a jelentkezesem?", ami nem szamit munkakeresesnek, a munkaltatonak azonban felcsillan a szeme, leulteto az illetot egy interjura es tobbnyire meg is kapja az allast, ha meg nem toltottek be. Hiszen:
- jo benyomast keltesz a szemelyes talalkozoval es
- igy helyben fel tudjak merni a tudasod, valamint
- azonnal tudnak alkalmazni.
Igy mar kevesbe torodnek majd azzal, hogy eppenseggel nem anyanyelvu tanar vagy.
Nagy a rizikoja a dolognak es valoban sok penz kell hozza, de nem ertem az itteni emvereket, hogy ha valakinek ez a celja, az alma, akkor miert kell folyton lehuzni. Nyilvan tajekozodik az ember, rajon, hogy nem egy leanyalom ezert megkuzdeni, megis latok egy csomo olyan hozzaszolast ebben a temakorben, hogy "felejtsd el, tul nehez, nem neked valo", holott nem is ismerik a kerdezot.
Bocsi az offert, ez meg kikivankozott belolem. :) ne hagyd, hogy letorjek a lelkesedesed, en is millioszor megkapom, hogy minek foglalkozom ennyit a japan nyelvvel, ugysem viszem semmire vele. Nos, ez az en dolgom es mar tanitom is, szoval anyagilag mar vittem valamire vele. :P :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!