Mit csináljak? Átvertek?
Fiatal lány vagyok, elmentem dolgozni a nyárra, hogy segítsek anyukáméknak mert nagyon nem állnak jól. Egy kisállatkereskedésbe elmentem dolgozni, heti 5 napot, napi 6 órát.
Napi 2 órára voltam bejelentve.
Július 8.-ától 30.-áig dolgoztam.
15 perc ebédszünetem volt, amit olykor ki sem használtam. Azon kívül egész nap dolgoztam. Kárt nem tettem semmiben,és senkiben. Minden nap szépen dolgoztam, egyszer sem álltam meg, a lehető legjobb formámat próbáltam nyújtani, hiszen úgy gondoltam akkor majd megbecsülnek.
37 ezer forintot kaptam kézhez. Ez korrekt érte? Úgy érzem , hogy nem, de lehet csak azért mert az első munkahelyem.
Nagyon szomorú vagyok miatta. Úgy érzem mintha utcaseprő lettem volna.
Basszus! Csupán 3 hetet "dolgoztál" napi 6 órában.
Mégis mire számítottál, hogy milliókat kapsz majd?!
Jó lenne felébredni.
Kérdező, diák vagy, a diákmunkás bérek alacsonyak. Ha jól számolom dolgoztál 15 * 6 órát. Ez 90 összesen. Erre kaptál 37 ezret, ez 411 forintos nettó órabér. Tudtommal valamivel alacsonyabb ez mint a hivatalos minimálbér, de igazság szerint feketén dolgoztál, szóval tök mindegy ez a részedről. Nem lettél átverve, csak legközelebb gondolj erre is és ha haveri alapon mész dolgozni, akkor fixáljátok le a bért. Nem is értem, nem volt erről egy szó se mielőtt nekiálltál dolgozni?
A másik tanulság: fölöslegesen nem kell hajtani. Ha fél óránként elővetted volna a telefonodat nyomkodni 3 percet azzal se lett volna senki se előrébb, se hátrébb. Nem kell fölöslegesen rágörcsölni. Nagyon kevés munkakörnél szükséges a folyamatos effektív munkavégzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!