Dolgozó diplomások! A szakmátokban dolgoztok, amiről diplomátok van?
Egy kis egyetem 2 éves fsz-én végeztem, ami nagyjából a kommunikáció BA szakához van a legközelebb (kommunikátor szak, már meg is szűnt azóta).
Tehát nem diplomás képzés, de mindig is a BA-s diplomás szakosokkal egy vonalban tartottam magam (sőt, sokuknál akiket ismerek még többre is), és a munkáltatók sem tekintették ezt hátránynak.
Mondjuk ehhez az is hozzájárult, hogy sokat szívtam több helyen gyakornokként ingyen, csak hogy a papíron le tudjam írni, hogy van gyakorlatom.
Az első rendes munkám egy ügyfélszolgálat lett egy ismert cégnél, de ebből hamar kiég az ember, na meg nem tudtam már hova fejlődni, a maximális elismerést megkaptam már ott is, és egy idő utána a sok ostoba hívásból és monotonitásból is elég volt és a szakmai kihívás is hiányzott már.
Sikerült is nemrég szakmámban egy PR ügynökséghez felvettek, de azt ott hagytam, mert rájöttem, hogy ez nem kell nekem, amik ott mennek. Talán sokan hülyének is néztek, mert más ölni tudna egy ilyenért, de én nem bántam meg ( napi gyomorgörcs, toxic kollégák, nem segítettek, túlórák kb mindennap, alig volt 2 órám néha este és reggel kezdődött újra).
Ezután most kezdek egy új helyen, szintén szakmai, de már rendes marketing, ami eleve jobban is érdekel, és a fizu még az előzőnél is jobb lesz, nagy szerencse is kellett hozzá, hogy én kapjam meg a sok jelentkező közül.
Végig kellett mennem ezeken a szar dolgokon, ahhoz hogy ide eljussak, mert mind-mind hozzátett valamit, ami nélkül nem lennék itt.
Ápolás és Betegellátás szakon diplomáztam, összesen 4 év volt a főiskolai képzés.
Szakmában dolgozom, egy kórház baleseti osztályán vagyok ápoló. :)
Na két sikertörténet, most már csak EÜ béremelés kellene itthon is.
Én a szakmámban is dolgozók, és dolgozni fogok mert a középfokkal is el tudtam internetes 2,5+6 hónapra helyezkedni - jó külföldre és kinti interjúval, de pályaelhagyó is leszek jobbára, a családi vállalkozás miatt.
De a szakmám otthon is végezhető. - tehát, nem adóm fel álmaim. Párom aki szintén ott utolsó előtti éves, ő ki akar menni. :S Ez még egy kemény történet. ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!