Diplomások! Nagyon sok sikertelen állásinterjú után elmennétek a Dunántúlra betanított munkára ahol szállást is biztosítanak?
Volt benne részem, igaz nem kellett szállás, mert nem volt messze. Összefoglalva: nem volt jó. Kevés fizetés, szar, buta, megerltető munka. De muszáj volt, mert az épitőiparban vége volt a szezonnak. Azt jobban szerettem, mert segédmunkásként jobban kerestem, és legalább "kikottásodtam".
Ha nincsenek gyerekek, akkor menj külföldre inkább. Ha már rossz munkát kell végezned, legalább jó pénzért végezd.
A Dunántúl nyugati területein rengeteg a hiányszakma pont azért, mert közel a határ. Kétkezi munkások, mint jó villanyszerelő, lakatos, CNC-s, szakács, felszolgáló, stb. mind mind olyan helyek, ahol jobb fizetésre lehet számítani, mint az ország más területein és jó eséllyel még be is tanítanak, mert annyira szegényes a választék, hogy képtelenek jó munkaerőt találni.
Az odaköltöző emberek 90%-a fél-1 év után tovább áll a határ másik oldalára, mert ott jobb a fizetés. Komoly gondban vannak a munkáltatók.
Ergo a kérdésedre a válasz: Ha nem találnék a lakhelyemen munkát, akkor igen, gondolkozás nélkül mennék!
HAvi 1x???Az nagyon kevés!
Mennyi a korpa? MErt Németországban simán megkeresel nettóban 1200-1500 eurót, ez az alja, ha tudsz németül, és nincs szakmád. Szállás, kaja után is marad simán 6-700eurod.
"HAvi 1x???Az nagyon kevés!"
Kevés? LOL. Hát én max kéthavonta mennék haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!