Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha éppen motiválatlanok...

Ha éppen motiválatlanok vagytok, nektek mi használ?

Figyelt kérdés
Szükségem volna pár használható tippre. Szeretem a munkámat, de úgy érzem magam mostanában, hogy lemerültek a tartalékaim, a többség most van szabadságon, én később tudok elmenni, és akkor is egyelőre csak elaprózva, fél heteket. Eljárok itthonról, ha van, ami érdekel, meg ott a heti bevásárlás is, ami rendszeres, szóval nem döglődök egész hétvégén. Kialvatlan sem vagyok annyira, mint decemberben voltam, ma is fel tudtam kelni korán, nem bírtam tovább aludni, és nem vagyok álmos. De valahogy nincs elég energiám és figyelmem. Mi segíthet?
2016. júl. 30. 09:22
 1/3 anonim ***** válasza:
49%

Sajnos amíg külső dolgok (emberek beszédei, zenék, stb...) motivál, addig ki is fognak fogyni a "tartalékaid". Meg kell tanulnod magadat motiválni. Meg kell találnod a mostani életszakaszodban azt a dolgot, ami miatt minden nap érdemes felkelni és amiért mindent képes vagy megtenni. Ez lehet akár a jobb élet reménye is, csak hogy egy példát is lássál. Viszont ezek nem kézzel fogható dolgok és úgy most ámblokk az egész témára gondolok. Mindannyian mások vagyunk, ezért hiába írjuk le, hogy minket mi motivál, nekünk mi használ, mert közel sem biztos, hogy az neked is be fog válni.

Ha megengedsz egy tanácsot, kezdj el többet foglalkozni azzal, hogy megismerd és megszeresd magadat. Nagyon fontos és szerintem a két dolog közül az önismeret különösen fontos ahhoz, hogy tudjad motiválni magadat. Én például olyan vagyok, hogyha belekezdek valamibe, akkor abból szeretném kihozni a maximumot. Éppen ezért körültekintően kezdek bele bizonyos dolgokba, de hogyha valamibe már belekezdtem, akkor azzal tudom hajtani magamat, hogy "Ennél jobban is csinálhatom." és próbálom addig fokozni a teljesítményemet, ameddig csak lehet :D Így általában el szoktam érni a céljaimat.

2016. júl. 30. 11:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem ez a baj, tavaly nagyon kimerültem, nem tudtam kihasználni az összes szabadságomat, 10 napot pénzben fizettek ki, mert munkaerő kölcsönzőn keresztül dolgoztam egy ideig, és mikor átvett a munkahelyem saját állományba, az addig ki nem vett időarányos szabadságomat nem vihettem át a két munkáltató között, a kiadásaim miatt a pénz is jól jött, de a ki nem vehetett szabadságot is megéreztem. Csak év végén tudtam elmenni pihenni, nagy volt a hajtás. Lakást vásároltam egyedül, fel kellett újítani, rengeteg utánajárás volt, és el is húzódott. Kb. most tartok ott, hogy nincs már akkora hajtás sem otthon, sem a munkában, csak közben kicsit elfogytam. Egy rakás célom van, terveim, amiket apránként (ahogy a lehetőségeim engedik) meg is valósítok. Magammal is rendben vagyok, az energiáim apadtak le, és nem tudom, mivel tudnám hatékonyan felrázni magam úgy, hogy az aktuális szabadság még odébb van. Jelenleg csak bemegyek a munkahelyemre, és nem ott járok.
2016. júl. 30. 13:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor meg próbálj meg érthetőbben fogalmazni, mert a kérdésben a motivációról van szó, pedig ennek semmi köze a motivációhoz, csak fáradt vagy.
2016. júl. 30. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!