Nem merek felmondani. Tanácsok?
Huszonéves vagyok, ez az első munkahelyem, 2 éve vagyok itt. Jó munkaerőnek számítok, számítanak rám, már több embert betanítottam sikerrel. Meg is becsülik a munkámat, korrekt a fizetés (emelést is kaptam már), korrekt a főnök, mindenkivel jól kijövök.
Egy bajom van: maga a munka. Nem igazán vág a szakmámba, és így 2 év után már nagyon monoton, unalmas, nem szeretem csinálni. Azért fogadtam el 2 éve, mert nem találtam mást és sürgősen kellett munka.
Most viszont kaptam egy nagyon jó ajánlatot, ami szakmába vág, és olyan típusú munka, amit mindig szerettem volna csinálni. A fizetés kb. ugyanannyi lenne, de a munka sokkal testhezállóbb, kreatívabb, érdekesebb lenne, a mostaniba meg már belefásultam.
Igazából a döntést már meghoztam, hogy váltok, de a gond: a főnököm anyukám egyik legjobb barátnője, és hát igen, nem tagadom, ő szerezte nekem anno a munkát, nagyon sokat segített. Nagyon jóban vagyok vele, és anyukám révén gyerekkorom óta ismerem.
Fontos vagyok a cégnek, mert a pozícióhoz kell egy olyan nyelv ismerete, amit nagyon kevesen beszélnek Magyarországon, nekem diplomám is van belőle. Valószínűleg elég nehéz lenne hirtelen embert találni helyettem, az új munkahelyemen viszont nem tudnak a 30 napos felmondási időnél többet várni rám, és legkésőbb jövő héten fel kellene mondanom. Nem akarok nagyképű lenni, de tényleg nagy pofon lesz a távozásom a cégnek, mert a betanulási idő is több hónap, embert is nehéz találni, a különleges nyelvtudásúakra általában lecsapnak a multik...
A lényeg, hogy nagyon rosszul érzem magam emiatt. Szeretnék váltani, mert a két munka között ég és föld a különbség, de kiráz a hideg a gondolattól, hogy odaálljak a főnököm elé, aki a munkát szerezte nekem, aki annyit segített, és közöljem hogy otthagyom 2 év után a céget...
Nagyon nem szeretném, ha sértődés, megbántódás, harag lenne ebből, már csak anyukám miatt is, de nem tudom, ezt meg lehet-e úszni.
Cserbenhagyásnak érzem :(, de mégis erősebb az az érzés, hogy ez az én életem, 26 éves vagyok, nem kellene leragadni egy monoton, unalmas melónál, ha válthatnék egy sokkal jobbra, amivel ráadásul a későbbi életemben is foglalkozni szeretnék.
Ti hogy közölnétek a főnökkel? Mit mondjak neki, mivel indokoljam? Szerintetek megúszom sértődés nélkül? :(
Köszi!
Én pár hete mondtam fel. Megírtam és kinyomtattam a felmondásomat, áthívtam a tárgyalóba és letettem elé, aztán mondtam, hogy a mai nappal szeretnék felmondani, mert.... és ennyi.
A helyedben is én így csinálnám. Ha értelmesen megmagyarázod neki, akkor nem hiszem, hogy sértődés lenne a dologból.
akkor maradj ott és $zopjál tovább.
hogy közölném? egyenesen. Főleg ha haveri a viszony. Így legalább ha a másik álommunka nem jön be, akkor visszamehetsz.
Emiatt ne erezd rosszul magadat.
Az a legfontosabb, hogy az eletedben olyan mi kat vegezz, amit szeretsz. Akkor leszel kiegyensulyozott. Sok emver csomorlik meg abban, hogy utalja a munkajat. Ne parazz azon, hogy a fonokodet meg fogod bantani. :D Valoszinuleg nem kulonosebben fogja meghatni amugy. Nem te leszel az elso, aki felmond mert kapott egy jobb lehetoseget.
Egyszeruen mond meg neki, hogy egy kihagyhatatlan ajanlatot kaptal. Szerettel ott dolgozni de tovabb kell lepned. Meg fogja erteni.
Ugyanebben a helyzetben voltam. Nálam a pozícióm volt kulcsfontosságú, és mivel az ott töltött idő alatt elég sok plusz feladatot is bevállaltam, így mindezt nehezen tudta volna valaki betanulni 30 nap alatt. Már ha lett volna ki. Mert a sokféle munkakör azzal járt, hogy amíg lejárt a felmondási időm nem találtak senkit helyettem, aki vállalta volna mindezt. És azóta se, pedig ennek két hónapja.
Van az a pont amikor magadra kell gondolnod és lépned kell. Napi szinten találkozom a volt kollegáimmal, és a volt munkáltatómmal, és nem érezhetek minden nap bűntudatot. Elvégre nem csaltam, loptam, hanem valami olyat választottam, ami hozzám közelebb áll, szakmailag megfelelő, stb. Kár lett volna elszalasztani a lehetőséget, bántam volna éveken át, az biztos.
Mindenki Pótolható.
Ismétlem, Mindenki!
Felmondani kizárólag írásban lehet!
Felejtsd el, hogy odaállsz smúzoltok és pacsi elváltok. Kötelező 1 hónapig meg bekell még menned, ezzel is számolj.
Onnantól pedig, hogy kilépsz az ajtón, kb soha többet semmilyen kapcsolatba nem kerülsz vele. Amiatt ne érezz semmilyen bűntudatot, üzleti kapcsolatotok volt.
Teljesen lényegtelen, hogy mit gondol, de persze ha lehet akkor ne köpködéssel váljatok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!