Diákként hogyan kell felmondani egy munkahelyen?
Már lassan egy éve ott dolgozom, heti 3 napot megyek, egyszerű irodai feladatokat kell ellátni. Most vizsgaidőszakban ráértem és nézegettem munkákat, jelentkeztem egy gyakornoki pozícióba és behívtak interjúra. Nem tudom még, hogy felvesznek-e, ha mégis akkor hogyan szokták ezt mások megoldani? Hiszen a régi helyen időbe telik, míg találnak valakit, ráadásul még be is kell tanítani, ezen kívül az új helyen nem mondhatom, hogy majd csak 1-1,5 hónap múlva kezdek, ha találtak helyettem valakit, viszont az sem megoldás, ha a mostani helyen előre szólók, hogy felmondok, mert a másik munka még nem biztos.
Mi lenne a megoldás?
Köszönöm a segítséget!
Itt az is a gond, hogy az is pár hét, mire találnak helyettem mást, plusz még míg betanítom és ki tudja az mennyi idő mindez. Aki előttem volt ott diák, a távozása előtt 2 hónappal szólt és 1 hónap alatt találtak meg engem, de ő nem másik munka helyett hagyta ott, hanem mert ment Amerikába.
Plusz előny az is a másik céggel szemben, hogy viszonylag könnyebben megközelíthető, mint ahol most dolgozom és azt írták január közepétől lehetne ott kezdeni, szóval ha szólnék, hogy még a másik helyen kell dolgoznom, akkor lehet inkább mást választanának helyettem.
Viszont ha egyik napról a másikra hagynám ott a jelenlegi helyet, akkor eléggé kellemetlenül érezném magam, szemtől szembe talán nem is tudnám elmondani a felmondást és azt sem tudnám mit mondjak. Hirtelen jött lehetőség? Vagy hogy lehet ezt indokolni?
Még ott vagyok a cégnél, még nem mentem át máshová, mert mindenhol min. 3 napot kell vállalni, máshol pedig sajnos nem olyan rugalmasak, mint ahol most dolgozom. Igaz, itt is elvárnák a 3 napot, de bevittem megmutatni az órarendem, így simán rábólintottak a 2 nap + 1 nap 6 órába. Igazából kiderült, hogy a "gyakornoki pozíció", amit hirdettek az hasonló irodai munka lenne, mint amit most csinálok, az is iskolaszövetkezeten keresztül lett volna, ráadásul egyszerre több diákot is kerestek, amiről már van rossz tapasztalatom , korábban egy hasonló több diákos helyen dolgoztam és aki nem vált be azt kirúgták. Persze nem biztos, hogy itt is ez lett volna, de a Melo diákos kapcsolattartó nem tudott magyarázatot adni a több diák szükségességére, illetve az interjú is "csoportos" lett volna, azaz az összes diákkal egyszerre.
A fizetés ugyanannyi lett volna, rugalmasságban viszont már nem biztos, hogy ugyanez elmondható, helyileg kb. ugyanolyan messze vannak, így úgy döntöttem, hogy inkább maradok a megszokott helyen, tavasszal, illetve nyáron úgyis kötelező szakmai gyakorlati hely után kell majd néznem, amit legkésőbb ősztől el kell kezdenem, így majd nyár környékén váltok inkább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!