Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Próbaidős szerződés a próbaidő...

Próbaidős szerződés a próbaidő túllépése után automatikusan átvált határozatlan idejű "sima" szerződésbe? Ha túlvagyok a próbaidőn és nem küldtek el akkor már nem is küldhetnek csak úgy mint egy próbaidőst?

Figyelt kérdés

felvettek egy helyre határozatlan idejű szerződéssel melynek a papír szerint első három hónapja (pontosan megjelölve tól ig dátum) próbaidő. Ez idő alatt indoklás nélkül el lehetett volna küldeni.

Ha ezen az időn túlvagyok (és ez nem lehet kérdés mert a szerződésben konkrét dátum van) és nem küldtek el, és dolgozom akkor már nem is küldhetnek el „csak úgy” vagyis indoklás nélkül?

Uis el akarnak küldeni (illetve szerintük már el is küldtek) mondván próbaidőn nem feleltem meg és nem szóltak hogy folytathatom a munkát.

De nem is kellett szólniuk hogy folytathatom akkor kellett volna szólniuk ha NEM folytathatom. Lévén volt lehetőség engem elküldeni, lett volna, nem éltek vele, most már nem is élhetnek mert lejárt a próbaidő.

Szóval én most egy mezei határozatlan nem próbaidős szerződéssel vagyok itt amelyet jogsértően akarnak felbontani? No indoklás?

2016. júl. 11. 09:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ja, hogy kaptál még pluszban egy hónap "hallgatási díjat" is!

A legjobb példa arra, hogy érdemes harcolni az igazunkért. Egyébként, minél inkább csökken a munkanélküliség, ahogyan azt mostanában hallani, annál inkább fogják tudni a munkáltatók is, hogy nem tehetnek meg bármit a dolgozókkal.

2016. júl. 13. 10:11
 12/13 A kérdező kommentje:
A dologban a durva:csak blöfföltem a bírósággal.Valójában nem vittem volna el az ügyet odáig. De bejött a blöff.
2016. júl. 13. 12:54
 13/13 anonim ***** válasza:
:))))
2016. júl. 13. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!