Szerintetek milyen dolog hogy egy férfi kolléga elhívogat ebédelni és közben csomószor a telefonját nyomkodja, viberezik, vagy telefonál?
Miért hívtad el?
Szakmai, vagy magán? Ő is tudja ezt?
Egyértelműen figyelmetlen. De ha zavar, miért nem mondod meg neki? Tudom, hogy töketlen vagy, de eszed neked is van.
Azt látom, hogy a telefonoddal vagy elfoglalva. Engem ez zavar, rosszul esik. Kérlek tedd el, és legyél jelen most itt ebéd közben. Remélem megvár a többi ebéd után is.
Ennyit mondasz és máris megtudod, hogy miként álltok. Ebben nincs semmi sértő. Tiszta és egyenes beszéd. Még magaddal szemben is jót teszel.egy ilyen kifejezéssel.
Ő hív el, és nem is figyel rád?
Omg
Azt mondja fontos... De nem tudja, hogy neked ez milyen érzés.
Én értem, hogy ott eszébe jutott valami. De ezt nem tudja megjegyezni az ebéd végéig? Vagy nem tudja ebéd előtt elintézni, ha ennyire fontos? Ha meg fontos, mert lehet tényleg az, akkor ott helyben nem tudja elmondani, hogy mi a helyzet? Akkor talán kevésbé lenne zavaró.
Mondjuk ha a beteg rokona kérdezett valamit, hol a gyógyszer... Az fontos. De ha csak a futball eredmények érdeklik, azok nem változnak az ebéd végéig.
Téged zavar?
Ha tudnád miért telefonálgat, úgy is zavarna?
Az érzések, amiket egy ilyen kivált, nem egyetemesek. Van, akit zavar, van, aki maga is ilyen, van, aki letojja.
Nem a név kötelez esete áll fenn. Vannak kollégáim, akikkel egészséges módon ki lehet kapcsolni kissé ebéd szünetben. És nem kockulnak bele a munkába. Kellenek a firss gondolatok. Ebéd közi beszélgetés erre tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!