15 évesen diákmunka?
Figyelt kérdés
Nos,volt ballagásom 15én már kijártam a 8at és nyárimunkát szeretnék vállalni de elvileg mindenhol 16 évesen lehet dolgozni :/ esetleg valahol olyan munka ahol 15 évesen is lehet? ja és fiú vagyok :) és hát igazából Szombathely környékén keresek :/2016. jún. 23. 15:01
1/14 Inessential válasza:
Esetleg ismerősöket kérdezz meg, de hivatalosan nem dolgozhatsz.
2/14 anonim válasza:
Szülői beleegyezéssel úgy tudom lehet 15 éves kortól. Erről a diákszövetkezetet kérdezd meg.
3/14 anonim válasza:
Legálisan 16 éves kortól lehet, de akkor csak 6-22 közötti időszakban. Szülői beleegyezéssel nem tudom mennyire működik a dolog. Én is Szombathely környékén lakok, de rengeteg diákot keresnek a gyárak, de 18 év felett, akik éjjel is dolgozhatnak, sőt van olyan gyár, aki 14 nap munka után 5000 Ft bónuszt ad, csak őket válasszák.
4/14 anonim válasza:
Hivatalosan úgy szól hogy 15 évesen már lehet nyári szünetekben, írásos szülői engedéllyel. De sok szövetkezet kiköti hogy ők csak 16. életév betöltése után foglalkoztatnak. Nézd meg hogy Szombathelyen melyik diákszövetkezeteknek vannak irodáik és érdeklődj náluk.
5/14 anonim válasza:
vagy így ismerősnél besegíthetsz, pl. ácsoknál, kőműveseknél segédkezni egy-egy napra
6/14 anonim válasza:
Önkormányzatnál is érdeklődhetsz, mert adnak munkát diákoknak, persze nem irodai munkát, hanem általában fűnyírás, takarítás, kerítéseket festik, stb. ilyeneket.
7/14 anonim válasza:
Dolgozhatsz. Mekibe fel is vesznek. Széll kálmán téri diákszövetkezet vagy a jászai mari téren lévő.
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2016. jún. 23. 16:30
9/14 anonim válasza:
Szülői engedéllyel dolgozhatsz, de ha iskolaszövetkezetnél nem is akarnak felvenni, akkor se keseredj el! Az öcsém tavaly a városban körbejárt és érdeklődött, hogy valaki tud-e neki munkát adni, végül egy hamburgeres, lángosos tóparti büfében adtak neki munkát. Volt, amikor csak mosogatott, de állt a fagyispultban is, de készített hamburgereket, lángosokat, gyrosokat is. Ráadásul míg a legtöbb iskolaszövetkezetnél kiszúrják a szemed br. 604 forinttal óránként, ami 8 órában nettó 4107 forint, addig ő 8 órára kapott kézbe 13000 forintot, úgyhogy talán ezzel jobban járnál.
10/14 anonim válasza:
"8 órára kapott kézbe 13000 forintot"
Gondolom csődbe is ment utána a hambis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!