Tegezzem vagy magázzam a műszakvezetőmet?
Mi a szokás a munkahelyen? Ha mindenki tegeződik, akkor te is tegezd őt.
Ő tegez téged? Ha igen, akkor ciki lenne magázni.
Én azt hiszem, hogy problémázás helyett egy alkalmas pillanatban diszkréten és kedvesen meg kellene mondanod neki, hogy zavarban vagy, új fiu vagy, nem ismered még a szokásokat, nem akarsz tiszteletlen lenni, és hát Jóska bátyám, nem tudom, mi a szokás itt, nem igazodok el, de az nem jó, hogy nem merem rendesen megszolitani, szóval kedves Jóska bátyám, mivel fejezhetném ki jobban a tiszteletemet, hogyha magázom vagy tegezem? Elég nagy tétben mernék arra fogadni, hogy azt mondja, hát persze, hogy tegezzél fiatal barátom.
57/N, én meg szoktam mondani, ha új munkatárs jön, hogy tegezzenek és megsértődöm, ha néniznek. Nálunk általános a tegeződés, kortól és nemtől és beosztástól függetlenül a munkahelyen. Dehát minden munkahely más, és jó ezt rendesen tisztázni, mert nem jó, ha bárki zavarban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!