Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem akarok dolgozni menni! Ha...

Nem akarok dolgozni menni! Ha csak rá gondolok rosszúl leszek velem van a baj mit tegyek? 23/f

Figyelt kérdés

Üdv!

Sajnos a kérdés teljesen egyszerű! Nem akarok dolgozni nem azért , mert lusta vagyok önmagában nem okozna más boldogságot jobban minthogy rendezett életem van dolgozni járok stb, de a következők a problémák...Egész egyszerűen nagyon kevés ideig bírom egy helyen max 1 év ,de pl az utolsó lehet vicces lesz 2,5 hét volt pont ma mondtam fel. Valahogy nem tudom magamat alá vetni annak, hogy bunkó emberekkel dolgozzak teljesen másképp viselkednek a főnökök mindenhol mint ami a dolguk lenne..tehát nem bírom de abszolút nem ,ha ba**tnak, vagy sietetnek..a korán kelés a 3 műszak fogalmától , vagy a szombati túlórák ELVÁRÁSA fogalmától egész egyszerűen rosszúl leszek:/ valahogy nem tudok ezekkel a dolgokkal együtt élni rövid időn belül beszürkül az életem, és szó szerint megunom az életemet ezért pótcselekvéseket csinálok. A pótcselekvésekben a következó a lista...drogok,pia,nők hajszoljása régen komolyabban is elvoltam merülve ezekbe a dolgokba ma már annyira nem , hanem inkább szép csöndbe brutál depresszióba esek, és legszívesebben mehalnék komolyan mondom. Tudom, tudom... nem kötelező dolgozni! De ha enni akarok stb, akkor igenis valahogy mégis rá vagyok kényszerűlve! Ha munka van szomszédnál, ismerettségben, barátoknál, családnál, bármikor segítek és dolgozok nekik akármennyit keményen..De hogy idegen, bunkó, beszólogató emberekkel dolgozzak (mert valahogy ilyen kib#szott emberekből mindig van legalább 2-3 ilyen minden melóhelyen...) és hogy bejárjak dolgozni, szürke helyekre MINDENNAP az valahogy annyira taszít, hogy nagyon... Nem akarom ezt!!! Nem tudom elképzelni az életem úgy, hogy nem hogy olyat csináljak KÉNYSZERÍTVE (még ha burkoltan is), amit nem akarok, és mindezt olyan emberekkel, akik abban lelik örömüket, hogy a másikkal kibabrálnak - pláne olyan fizetésért, amiből csak éppenhogy kijövök egy hónapban és nem tudnék félrerakni. Tudom nem kívánság műsör mert leszarják éppen , hogy *Tamáskának éppen nincs kedve dolgozni, hanem csak legyen megcsinálva de ez nekem nem megy...próbáltam beletörődni is a dolgokba de NEM megfeszülök benne komolyan azt érzem:/ Jah, és akkor még ne is vegyük ide azt a tudatot, hogy míg én össze-vissza alszok, meg reggel kelek fel munkába, míg vannak olyanok (sok 14-30 éves korosztály), akik addig alszanak, amíg akarnak, oda mennek, ahova akarnak, oda kocsikáznak, nyaralnak (stb.), ahova akarnak... Mert nekik van pénzük - és biztos vagyok benne, hogy ők nem keltek fel korán, és közel nem töltik mindennapjukat bent egy szürke melóhelyen! nem tudom....azon is gondolkodtam, hogy valahogy saját vállalkozást nyitok max kimegyek külföldre rá pénzt szerezni de magyarországon a vállalkozóknak is rohadt nehéz már...szóval teljesen kétségbe vagyok esve..valaki tudna segíteni ebben a témában?? Velem van a baj?

2016. máj. 25. 12:29
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Miquel!

Gratulálok, minden elismerésem.

Azt elhiszem, hogy remek dolog elérni a célod és nagy boldogság, de azért ne legyen már törvényszerű, hogy ehhez mindenkinek meg kell szakadnia és az adott pillanatilag gyakorlatilag utálnia az egész életét. Nyilván ezt próbáljuk elkerülni, hogy az az út ami a boldogságunkhoz vezet ne legyen keserves és fos.

2016. máj. 26. 15:19
 22/24 anonim ***** válasza:

Pontosan arra próbáltam rávilágítani, kedves utolsó, hogy egyáltalán MI a boldogság? Te tudod? Meséld el nekem!

Majd idővel rájössz, hogy a fény csak a sötétben látszik. Ha egy alagút végét látod, az nagy öröm akkor, ha bentről nézed. Ha kintről közelíted, akkor az már nem a vége, hanem az eleje. :-))

Kérdezz meg bárkit, akit boldognak látsz, hogy valójában mi is a boldogság. Aki tudja, az mind ide fog kilyukadni. Az ember keresi a boldogságot, de nem tudja, mi az. Hogy a bánatba akarod megtalálni? Ha véletlenül megtaláltad, honnan tudod, hogy nem kell tovább keresned? Pontosan itt rontottuk el, mi, az idősebb generáció, hogy igyekeztünk mindent megadni a gyerekeinknek, ami nekünk nem jutott. Nem tanítottuk meg őket arra, hogy a dolgokra időnként várni kell, mindent azonnal és készen akarnak megkapni. Aztán, amikor megkapták, nincs becsülete. Mert KAPTÁK.

2016. máj. 27. 06:15
 23/24 anonim ***** válasza:

#Miquel: Amikor olvastam a kommentedet, akkor összeszorult a szívem, mert apum is úgy járt ahogy Te, csak ő az anyukáját vesztette el 16 évesen és az apja ott hagyta őt egy lányért.

Egyébként visszatérve a kérdésre, én is megértem a kérdezőt. Már többször végig dolgoztam a nyarakat (3 műszak) diákként és eldöntöttem, hogy nem akarok gyárban dolgozni. Viszont egy férfinak sajnos nem nagyon van más választása. Pláne, hogy a műszaki végzettségben van a jövő.

21/f

2016. máj. 27. 11:08
 24/24 anonim ***** válasza:

Nem egyszerű a helyzet. Én most 50 évesen vagyok rosszul, amikor dolgozni kell menni. Ilyen van. A társadalom azonban úgy működik, hogy valamit csinálni kell, ha enni akarsz. A korábbi hozzászólók már mondták, hogy keress olyan foglalkozást, amit szeretsz. Ez sokat segít. Keress olyan munkahelyet, amit szeretsz/el tudsz viselni. Egyik sem egyszerű. Volt olyan, hogy egy évig minden hónapban máshol dolgoztam. Most 25 éve vagyok ugyan azon a helyen. (sajnos a törzsgárda jelvény nálunk nem divat)

A főnök és az ügyfél bunkó. Ez a pozíciójukból adódik. Nekik az a feladatik. Bármilyen vállalkozást csinálsz nehéz feladatod lesz. Én inkább maradtam alkalmazott. Mi úgy működünk, hogy van egy kolléga aki ért a cégvezetéshez, ő intézi a hivatali ügyeket és a szerződéseket, mi meg húzzuk az igát.

2017. szept. 4. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!