Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kirúgtak a próbaidő után,...

Kirúgtak a próbaidő után, azonnali hatállyal. Jogszerű ez?

Figyelt kérdés
6. hónapban voltam, megtagadtam a túlórát (este 8-ig szólt a munkaidőm, kérték, hogy maradjak 10-ig, de nemet mondtam. Ha ez számít, másnap reggel 6-kor kezdtem volna újra a műszakot) Erre kirúgtak, másnap már csak a papírokért mehettem be. Jogszerű ez így?
2016. máj. 16. 14:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha már nem próbaidőn vagy akkor nem rúghatnak csak úgy ki azonnali hatállyal meg ilyesmivel max. akkor ha lebontod a fél épületet vagy valami nagyon komoly dolgot követsz el, ez szimplán csak a munkaadó f***sága volt..

De meglátszik, hogy milyen a hely meg a hozzáállás is a munkavállalókhoz, lehet nem sokat veszítettél ezzel a melóhellyel.

2016. máj. 16. 18:52
 12/12 anonim ***** válasza:

Ez történik azokkal, akik nem hajlandók beállni a birkák sorába sajnos. Ettől függetlenül igazad volt és ne sajnáld egy percig sem!

Én nem írnám alá a közös megegyezést, mert tuti biztos, hogy nem az fog szerepelni a papírodon, hogy ők mondanak fel neked. Ebben az esetben végkielégítést kellene fizetniük. Megjegyzem van felmondási idő is. Akkor nincs, ha rendkívüli helyzet miatt mondanak fel neked. Ez szerintem nem az. Ezt sem írnám alá. Ha kell, akkor fordulj ügyvédhez és pereld le a cég gatyáját is.

Anno a párom megtette hasonló helyzetben. Kirúgták azonnali hatállyal és elédugták a közös megegyezést (eltekintenek a felmondási időtől, blabla), közölte, hogy nem írja alá. Megpróbálták a rendkívüli felmondást, valami kamu üggyel, azt sem fogadta el, ügyvédhez fordult, levelezésbe kezdett a céggel az ügyvéd segítségével és végül megállapodtak peren kívül. Tisztességes végkielégítést kapott és egy céges hitelt is "elfelejtettek" neki, úgyhogy összességében nem járt rosszul.

2016. máj. 19. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!