Ti kimennétek külföldre dolgozni, ha itthon is meglenne mindenetek?
Talán.
Kérdés - sokan ezt nem veszik figyelembe - milyen munkakörbe?
Példa1:
rokonom Svájcban dolgozik, szállodában mindenes (mosogat, reggeliztet, süt stb.) pék a szakmája, itthon alkalmazottként soha nem fog még a közelében sem keresni a kinti bérének. Ilyen helyzetben megéri.
Példa 2:
barátom Németbe ment ki betanított munkát végez (csomagol, pakol)
Mérnök a végzettsége, de itthon sem a szakmájában akart dolgozni.
Nem keres rosszul, de a saját szavaival élve a pénzen kívül minden jobb kint, ha mindketten (feleségével) itthon a szakmájukban 5-10 éves gyakorlattal elhelyezkednének hasonló lenne az élet színvonal mint most kint (betanított munkával).
Így nem mennék ki.
Példa 3:
Szintén barátom mérnöki munkát végez (2 diplomás), szakmájában, baromi jól keres.
Így igen!
Nem, minek mennék akkor?
Most is aki kimegy, 90%-uk azért megy, mert itthon sosem tudna egyről a kettőre lépni. Éhen nem halna, de sosem szedne össze annyi pénzt, hogy saját lakása/háza meg kocsija legyen. Kint könnyebb.
Maximum 10% megy kalandvágyból, de talán még annyi sem.
Kiköltöztem Amerikába úgy, hogy mindenem megvolt otthon is.
Megérte!
Természetesen. Mivel az álmom egy bizonyos másik országban való életvitelszerű tartózkodás.
23N
Igen, mert túl melegek az itteni nyarak.
21/L
Nekem igazából megvolt mindenem, lakás, kocsi, vidéki viszonyok között egész jó fizu (400.000 bruttó), de többet szerettem volna.
Most Svájcban élek, a havi megtakarításunk forintban számolva 1 milla felett van, ha a feleségem is dolgozni kezd, ez fel fog ugrani legalább a duplájára, pár évet lehúzunk így, aztán onnantól fogva nem lesz problémánk az életben. Ezért megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!