Közmunka gondok, vélemények? Kicsit hosszú sztori.
ne legyél megijedve, ilyen nincs a felmondáskor, a kilépő papíron,hogy negatív jellemzés, ez egy baromság, csak olyat írnak rá, hogy felmondás a dolgozó részéről, és/vagy felmondás közös megeggyezéssel.
Amennyiben nem jön össze a közös megeggyezés, akkor viszont a munkaügy kp. nem közvetít ki 3hónap közmunkára, már ha be akarnak tartani neked.
Egyébként bárhová elmehetsz dolgozni, ha pl.van gépkezelői jogosítványod, vagy esetleg traktorra is, akkor a vízügyhöz, közúthoz azonnal felvesznek, mikor nincs ki a létszám.
Ne félj a tanároktól sem, szintem inkább határozottan szólj vissza neki, amikor úgy érzed cseszegetnek, ok nélkül, meg kötekednek veled.
Én is dolgoztam a klikk-nél pár éve, kifestettem az iskolát, karbantartóként jav.tam a wc.-t a padokat, székeket, stb. és cserébe 4takarítónőből 3bunkó,okoskodó, kötekedő volt velem, akik szintén közmunkásként voltak felvéve, de azok régebb óta.
Azért nem hagytam ott, mert megadták, a havi 66ez.ft.os bért, az igazgatónő pedig rendes, kulturált volt, egyébként.
Aztán lejárt a szerződésem, 3hosszabítás után, és most betonozós, járdafelújjitást végző, cigány brigádba vagyok, január óta.
Ez rosszabb mert 11-en vagyunk, és ebből 9roma, ezekből 2alkesz, 2meg szemtelen, alpári módon beszél, sokszor kötekednek, mocskolódnak.
A tróger melo persze kijutott nekünk, 1,5mázsás járdalapokat kell emelgetni, +csákányozás, betonfelverés, 51700ft.ért, a brigádvezető, hajt minket, engem is, mert látja bírom, bírtam hónapokig.
Mióta ne, hagyom magamat, visszaszólógatok nekik bátran, azóta nem próbálkoznak velem, megaztám elviccelődök velük, értelmetlenül mondok valamit, mire jókat nevetgélnek,
igy jobban telik az idő, mintha egymást kostolgatnánk.
Én is ott fogom hagyni, mert nehéz rabszolga munka, jelenleg 2hét táppénzen vagyok, az egyik karomat erőltettem meg, hetek óta fáj, emelni nem,fogni nehezen tudok.
nem éri meg tönkretenni magát az embernek, sem fizikailag, sem morálisan, igegileg sem, mert azután ha elmegyek egy másik városba, dolgozni, norm.munkahelyre, azt sem fogom bírni, és az nagy baj lenne.
Pénz -munka nélkül nem élhet meg az ember, a bizonytalanság a legxarabb, az hogy 48évesként, nem vesznek fel sehová, szakmával sem, max.felírják a nevet tel.számot, aztán nem szólnak vissza.
Milyen nyomorult,undok világot élünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!