Volt már köztetek aki felmondta a közmunkát a szerződés lejárta előtt? Milyen jogi következményei vannak?
Ha felmondod, szankciósan törölnek az álláskereső nyilvántartásból, ami azt jelenti, hogy 60 napig nem kerülhetsz ismét nyilvántartásba.
Ha FHT-t kaptál akkor azt 1 évig nem tudod ismételten megigényelni.
Ezt már leírtad, egy másik topicban, a panaszaid sajnos hihetőek, és valósak.
Én is úgy látom,hogy vidéken faluban, vagy kisvárosban a legrosszabb élni,pl. békés.me-ben, nincsenek rendes munkahelyek, amik voltak megszűntek, amelyek maradtak, oda lehetetlenség bejutni, márcsak azért is mert ha megtudják hogy valaki/pl.álláskereső/,közmunkát végzett évekig, akkor bizony semmibe nézik, nem veszik fel sehová, ha meg elmúlt 45éves,úgy gyárba, üzembe biztosan nem, a környező városokban.
úndorító ez az ország ahogy van, itt márcsak az elit, meg a nyomorult kiszolgáltatott sok milliós szegény réteg létezik
A közmunkásokat legtöbb helyen megalázzák, és/vagy levegőnek nézik, ez tapasztalat.
hagyd ott a munkádat, mielőbb, inkább máshová menj, mégha közmunka jut az utcán, akkor is jobban jársz.
Ha adminisztrátor munkakörben vagy, hogy kaphatsz ilyen keveset? 3 helyen is dolgoztam közmunkában irodában, és mindenütt a nettó 66 körüli fizut adták. Minek írna jellemzést? Ez valami megfélemlítésnek szánhatta, mert ilyen nincs.
Nekem is elegem lett a közmunkából másfél év és 3 hely után, egyik helyen, 9 hónap után nekem is be volt ígérve az átveszünk az elment kolléganő helyére, ehelyett mégis egy csókoska kapta az állást. Én úgy hagytam ott, hogy nem kértem a további szerződésből, inkább fizetem a tb-ém. Legutóbb állásinterjún voltam, ahol szintén kiderült közmunka lenne, az már durva volt, de volt miből válogatniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!