Ha szeptember 30 ig szerződésem van, felmondhatok? Mien következményei vannak ha felmondok?
Mióta dolgozol?
Merthogy az elmúlt 3 évben minimum 1 év biztosítottnak kell lenni ahhoz, hogy fizessen a munkanélküli.
És ha esetleg ez az első munkahelyed, akkor nem lesz könnyű elhelyezkedni - hacsak nem valami szuper végzettséged van.
Valóban meg kell indokolni.
"A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna."
Kivéve persze, ha közös beleegyezéssel mész.
A szabadnapokon nem mész be. Ne haragudj nem is értem miért mész be. Én se mentem be aztán kaptam fenyegetest hogy fegyelmi stb. Eleinte vittem a dokimtol papírt hogy aznap pont vírus miatt ment a hasam stb. Aztán abbahagytak mert nem tudtak rángatni. Sürgős szabi ha kell akkor tappenz. Van gyereked a gyerekorvos révén is el tudsz menni. Ha nem hetente csinálod ki fog írni a doki.
A szerződést ha idő előtt felmondod akkor kötbért fizettethtnek veled.
Nálunk úgy volt hogy 3 hónap próbaidő és utána 3 hónap határozott idő.
A próbaidő után mondták hogy gondolja át mindenki maradni akár e mert kötbér stb.
Közös megegyezéssel eljöhetsz hamarabb is, nem kell kivárni a szeptembert.
Szerintem keress állást és ha találtál csak akkor szólj bent. Ha már most közlöd elküldhetnek 30 nap múlva és a légkör sem biztos hogy jó maradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!