Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meddig kell gyerektartast...

Meddig kell gyerektartast fizetnem? 19 elmult szeptember ota baratnojénél lakik estin most végez a sulival.

Figyelt kérdés
2010-ben mentunk kulön.Fiam az apjànàl maradt de szeptember ota baratnojevel van.Havi 1*ramir mikor kuldok pénz.azon kivul semmi.Több mint 2éve nem talaljoztunk.:(
2015. máj. 13. 14:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ha esti-levelezőre jár, akkor dolgozik! sztem nem jár a gyerektartás ebben az esetben! Ha nappalin jár akkor akár 30-35 éves koráig,-de tudom, nem ez a kérdés! Bocsi!
2015. máj. 13. 14:57
 2/15 A kérdező kommentje:
Estin felnöttképzésen jàr.A suliba ezt az infót kaptam.
2015. máj. 13. 15:08
 3/15 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom 18 éves korig kötelező, az hogy ha utána is napalira jár akkor is kell e fizetni azt nem tudom, de miért nem jársz utána a dolognak? Szerintem ha estire jár és dolgozik akkor már nem kell fizetni, főleg ha 18 múlt
2015. máj. 13. 15:25
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Be kell adni a bíróságra a tartásdíj megszüntetésére az igényedet.
2015. máj. 13. 15:39
 5/15 A kérdező kommentje:
A bìroságot nem lehet kihagyni.?
2015. máj. 13. 16:34
 6/15 anonim ***** válasza:

" Ha nappalin jár akkor

akár 30-35 éves koráig,"

Dehogyis! Ha a szülő meghal akkor az állam is csak 25 éves korig fizet árvaellátást és 18 éves kora után csak akkor ha nappalira jár. De akkor is csak 25ig. Szerintem tartasdij is ehhez hasonlo hiszen miert kéne rosszabbul járjon egy árva akit az állam fizet?

Szoval szerintem már nem jár. De konzultalj ugyveddel az a biztos.

2015. máj. 13. 20:03
 7/15 anonim ***** válasza:
60%
Igen, 25 éves korig akkor kell fizetni, ha nappalira jár! Tényleg így van, már el is felejtettem, nekünk is annak idején az árvajáradék is addig járt amíg nappalira jártunk! Szóval lehet a tartásdíj is így működik.
2015. máj. 14. 13:38
 8/15 anonim ***** válasza:

tegnap 16:34

Bírósági határozattal küldöd a tartásdíjat?

Ha csak ketten megállapodtatok, akkor beszünteted és kész. Ha a gyerek rád ír, hol a pénz, felvilágosítod. Annyit tehet, ha nem tetszik a helyzet neki, hogy perelni fog.

2015. máj. 14. 14:12
 9/15 anonim ***** válasza:

" Annyit tehet, ha nem

tetszik a helyzet neki, hogy perelni

fog."

és elveszti, ha nem nappalira jar...

2015. máj. 14. 17:33
 10/15 A kérdező kommentje:
Volt belöle birosagi ügy mikor fél évig nem volt munkàm.Szeptember óta nem is az apjàval él elköltözött baratnőjéhez.
2015. máj. 14. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!