Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi megbeszélnivaló van a...

Mi megbeszélnivaló van a kivehető szabadságos napok számán? Ha nem jan 1-el kezdtem a cégnél.

Figyelt kérdés

Nem értem. Nem jan-el léptem be a céghez. Alapszabi adott 20 nap + napok az évek után + napok a gyerek után össz 28. Jogszabályban rögzített. Ezt nem is vitatja a cég, de azt igen hogy mivel nem jan 1-el léptem be így mennyit is vehetek ki.

És nem értem: ez is jogszabályban rögzített van erre képlet időarányos számítás.

Egy nap se lehet kérdés ott a képlet kiszámolható napra pontosan.

Nyilván ha jan 15-el léptem be akkor szinte a teljes évi keret rendelkezésre áll.

Csak mert közölték úgy kalkuláljak hogy 15 napot vehetek ki (dec 31-ig).

???

Vajon hogy lett 28-ból 15 fél havi időarányos csökkentéssel?

Mely képlet alapján? Tudom ezt tőlük kéne kérdezni de vállukat vonogatják hogy ennyi és csönd legyen. Én meg nem régi dolgozóként egyelőre nem ugrálok.

2016. máj. 3. 13:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nyilván nem 15 nap jár, hanem 15 napra tudnak/akarnak nélkülözni. Kérdezd meg a többi, régebbi kollégát, hogy tényleg így működik-e ennél a cégnél és hogy mi lesz a többi nappal.
2016. máj. 3. 13:14
 2/14 A kérdező kommentje:

De olyan nincs az MT legutóbbi változása óta hogy "mi lesz a többi nappal" mert megszigorították. Alapból nem vihető át és ki se fizethető vagyis ki kell adni.

Nem lehet görgetni, csak nagyon indokolt esetben és ahhoz kevés az az indok hogy "sok a munka".

2016. máj. 3. 13:17
 3/14 anonim ***** válasza:

Új dolgozó vagy, az eddig ledolgozott hónapok alapján ami időarányosan jelenleg jár, annyi napot vehetsz igénybe.

Ilyen esetben viszont a gyermekek után járó szabit nem időarányosítják, ugyanis, ha pl. szabi kivétele alatt/után beteg lesz a gyermeked, akár a teljes egész évi keretet otthon töltheted vele, amennyiben szükséges.

Majd ha még a következő években is ott dolgozol, akár márciusban is kivehetsz egész évre szóló fiz szabi napokat, ... de egy új dolgozónál (mivel nem tudni előre) még tesztelik egymást: a dolgozó a munkáltatót, és fordítva, nem tudni milyen tartós lesz a kapcsolat!

2016. máj. 3. 13:34
 4/14 anonim ***** válasza:
Lehet hogy neked jár majdnem 28,de te csak a feléről dönthetsz ez van a törvénybe nekem is van 22szabadságom abbol 12 ről dönthetek én...
2016. máj. 3. 13:35
 5/14 anonim ***** válasza:

4: De a feléről dönthetek nem azt jelenti, hogy nem veheted ki, hanem, hogy a felét a munkáltató dönti el, hogy mikor veheted ki.

Kérdező: két választásod van, vagy elviseled a szabálytalanságot, vagy keresel másik helyet és bepereled a jelenlegit. Más nem segít.

2016. máj. 3. 13:50
 6/14 A kérdező kommentje:

"majdnem 28,de te csak a feléről dönthetsz ez van a törvénybe nekem is van 22s"

Tök 8 én mennyiről dönthetek mert nem azt mondták hogy 15-ről dönthetek hanem azt hogy 15-öt vehetek ki össz.

Ami azt jelenti hogy a szabis napjaim durván felét benyelték.

mert jogszerűen nem fizethetik ki- De ha ki nem vehetem és ki se fizethetik akkor mi lesz vele? benyelődik.

Maygarán: ellopják.

2016. máj. 3. 15:21
 7/14 anonim ***** válasza:

Dehogy lopják!

Most, május eleje van, eddig ebben az évben még csak 4 hónapot dolgoztál, túlságos új emberke vagy még a cégnél, nem igazán ismernek. Ami hónapokat eddig ledolgoztál = 4 hónap, annak arányában az időarányosan kivehető szabi egyelőre ennyi!!!

Majd ha már további hónapokat is lehúzol ennél a cégnél, akkor az azokra a hónapokra eső időarányos napokat is kivehet, de "nem most, előre", hanem majd miután ledolgoztad a hozzájuk kapcsolódó hónapokat!!!!

2016. máj. 3. 16:24
 8/14 A kérdező kommentje:

" annak arányában az időarányosan kivehető szabi egyelőre ennyi!!! "

Te barom. leírtam már az elején:

Csak mert közölték úgy kalkuláljak hogy 15 napot vehetek ki (dec 31-ig).

dec 31-ig!

2016. máj. 3. 16:26
 9/14 A kérdező kommentje:

"4 hónap, annak arányában az időarányosan kivehető szabi egyelőre ennyi!!!

4 hónapra meg nem 15 lenne hanem kevesebb. Azt se tudod mit beszélsz sőt még szövegértelmezési problémák is vannak.

2016. máj. 3. 16:27
 10/14 A kérdező kommentje:

Tehát summa summarum a cég azt merte mondani hogy 12 hónap mínusz kettő hétre jár nekem 15 nap.

Ami totál abszurd mert már az alapszabi csak maga 20 nap.

Erre nagyon nincs más magyarázat csak a szokásos madárnak nézzük a dolgozót c. történet.

2016. máj. 3. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!