Mit szólnátok olyan kollegához aki az egész nyarat táppénzen tölti évek óta és előre meg is mondja röhögve? Hogy ő nyáron be nem jön egy napot se?
Közeleg a nyár beindult a kollegák között az egyezkedés a szabit illetően. Mindenki nyáron akar menni de egyszerre mindenki nem mehet hát a kollegák be kell osszák egymás között ki mikor megy. És persze mindenki anyázik szentségel hogy „emiatt a barom miatt nem mehetek el augusztusban”.
Na van egy kolleganőm aki meg röhög az egészen. Mert az csinálja épp harmadik éve (és épp három éve van itt) hogy elmegy táppénzre egész nyárra. Júl 1-aug 31-ig táppénz. Orvosi papír van és mindenki bekaphatja. Mi csak egyezkedjünk meg harapjuk át egymás torkát ő meg szarik a pofánkba és elmegy egész nyárra betegnek.
És ezt harmadszorra játssza meg ráadásul úgy hogy előre meg is mondja. Már most mondja: én júl-tól nem leszek!
Mit szól ehhez a főnök? Szava sincs rá. Tudja de semmit se szól…
Mi a véleményetek egy ilyen dögről?
Van aki szerint élelmes és jól teszi. Csak azt nem fűzi hozzá hogy a többiek kárára van az egész köztük annak a kárára is aki szerint élelmes. Mert ő is többet jön be a nyáron egy olyan miatt aki meg egyáltalán nem jön be.
"hanem nyel, pláne családdal."
És még fejeld meg egy lakáshitellel!
Na így ugráljak? MI marad nekem mint nyelni és nyelni és tűrni?
Mi van ha itt hagyom és csak 2 hónapig nem találok melót?
HAJLÉKTALANSÁG!
Na így ugráljak?
Nem azt nem mondtam, hogy ugrálj. Egyébként nem tudom miért éri meg ennyit táppénzen lenni, ugyanis 2008-tól ezt elég szépen levették. Alig van pénz.
Nagyszüleid élnek-e még? (hátha meg tudod ott is húzni magad míg váltasz)
Bocsi nem akarok viccet csinálni belőle, de ha lány vagy nálam is meghúzhatod magad!! :DD
"Egyébként nem tudom miért éri meg ennyit táppénzen lenni"
Na ne. Két hónap táppénz vagyis szabad két hónap ami mellett feketén bármit lehet melózni.
A hülyének is megéri.
Kapja a táppénzt annyit amennyit + fekete munka.
És így szabad is azt vállal amit akar és többet kap össz mint akkor kapna ha benn lenne és dolgozna.
A hüléymnek is megéri.
Nem, ne kérdezzük meg "és akkro te miért nem ezt csinálod?"
Mert engem kiirúgnának 1 hét után azért nem.
Szerintem nem kamu a kérdés, tényleg vannak ilyenek. Velem csak azért basztak ki, mert a főnök felesége, aki szintén ott dolgozott féltékeny volt rám XD (mostmár vicces, akkor nem volt az) Ott tett keresztbe, ahol tudott, ha kimentem cigire a kollégáknak szapult, amikor bejöttem meg ölelgetett. Amikor kirúgatott, kamu híreket kezdett el rólam terjeszteni... Szerintem, ha a főnök megcsalta volna velem, biztos maradhattam volna, de fúúúúj. Ő még a pszichológusát is céggel intézte, a benzinpénzt, a kajájukat, mindent...
Szóval vannak érdekes dolgok.
Szerintem semmit nem lehet tenni. Van ilyen. Rohadtul nem élelmes, hanem pofátlan ribi lehet.
" tényleg vannak ilyenek"
Amit írtam újra: nem csak ilyenek vannak 10x 100x durvábbak. Még ha csak ez lenne.
Amit írtam az összes rokona a főnöknek ott dolgozott papíron sose volt benn egyik se a munkájukat a valóban ott dolgozók végezték többnyire túlórában amit nem fizettek, ha valaki szólni mert azonnal repült.
Velem megtörtént. Ott is hagytam azt szarhalmot hamar.
De fiatalabb voltam jó 10-el megtehettem!
Már nem tehetem meg.
Meséljek még? meséljek céges benzinszámlákról családtagoknak meséljek "Igazgatóhelyettessé" kinevezett 18 éves fiacskáról akinek még az érettségijse se volt meg mert még ahhoz is segg volt, de azért ott pöffeszkedett hatalmas arccal horror fizetésérért....
Meséljek még? Minek. El se hiszitek vagy ha el is hiszitek hát ezekre tényleg nincs mit mondani.
Mit tehet a mezei melós ezek ellen? Semmit. Nem néz oda. Vagy távozik. Ha szól, akkor meg repül távozni se kell.
Ja és valamit kihagytam és furcsállom hogy a sok éles szemű nem vetette fel: szabadság!
Uis ez a hülye liba (hülye? nem annyira) miután visszajött a 2 hónapos kamu betegségről persz még ősszel mikor még jó idő van kérvényezi majd a szabiját! Mert ugye a betegség az nem szabi... Egész nyáron nincs benn majd jön szept dologzik 1 hetet és megy szabira...
mert neki is jár azért a pihenés főleg ilyen nagy betegség után....
Tavaly is így volt.
Elvégre ami jár az jár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!