Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit szólnátok olyan kollegához...

Mit szólnátok olyan kollegához aki az egész nyarat táppénzen tölti évek óta és előre meg is mondja röhögve? Hogy ő nyáron be nem jön egy napot se?

Figyelt kérdés

Közeleg a nyár beindult a kollegák között az egyezkedés a szabit illetően. Mindenki nyáron akar menni de egyszerre mindenki nem mehet hát a kollegák be kell osszák egymás között ki mikor megy. És persze mindenki anyázik szentségel hogy „emiatt a barom miatt nem mehetek el augusztusban”.

Na van egy kolleganőm aki meg röhög az egészen. Mert az csinálja épp harmadik éve (és épp három éve van itt) hogy elmegy táppénzre egész nyárra. Júl 1-aug 31-ig táppénz. Orvosi papír van és mindenki bekaphatja. Mi csak egyezkedjünk meg harapjuk át egymás torkát ő meg szarik a pofánkba és elmegy egész nyárra betegnek.

És ezt harmadszorra játssza meg ráadásul úgy hogy előre meg is mondja. Már most mondja: én júl-tól nem leszek!

Mit szól ehhez a főnök? Szava sincs rá. Tudja de semmit se szól…

Mi a véleményetek egy ilyen dögről?

Van aki szerint élelmes és jól teszi. Csak azt nem fűzi hozzá hogy a többiek kárára van az egész köztük annak a kárára is aki szerint élelmes. Mert ő is többet jön be a nyáron egy olyan miatt aki meg egyáltalán nem jön be.

2016. ápr. 12. 16:59
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
Igazi példakép, kezet ráznék vele.
2016. ápr. 12. 19:48
 12/43 anonim ***** válasza:
csináljátok ti is június,augusztusban! ha meg főnök urat nem érdekli és ki akartok vele baszni mennyetek el ti is júliusban betegségre !
2016. ápr. 13. 05:46
 13/43 anonim ***** válasza:
Menjetek el ti is, aztán ha ki akarnak rúgni, mondjátok meg, hogy Juliskának szabad volt, így gondoltátok, ti is megtehetitek.
2016. ápr. 13. 06:22
 14/43 A kérdező kommentje:

Na ja, cvsak az a baj hog yha itt ki akarnak rúgni tök8 hogy én a mezei melós mit mondok.

Volt itt olyan akinek vagy 3 hónap ki nem fizetett túlóráa volt és az asztalra csapott hogy nincs több túlóra ide a pénzt a 3 hónapra addig 0 túlóra.

Nme kapott semmit kirúgták ott helyben. Pedig abszolút jogos volt a követelése, de mit számít. Ilyen helyen semmit.

2016. ápr. 13. 08:35
 15/43 anonim ***** válasza:
Idióta kérdező 648562. kamu kérdése....
2016. ápr. 13. 08:43
 16/43 anonim válasza:

Kit akarsz megvezetni?

Lehetnek durva dolgok kisvállalatoknál, de ilyen azért nincs.

2016. ápr. 13. 09:32
 17/43 anonim ***** válasza:

Nem fair hozzáállás részéről a többiekkel szemben. De épp azért teszi meg, mert megteheti. Ha a főnök ezt engedi, a kollégák ezt engedik, akkor miért ne tenné?

A főnök helyében a második ilyen után közöltem volna vele, hogy ez volt az utolsó dobása, következő alkalommal viszont látásra.

2016. ápr. 13. 09:47
 18/43 anonim ***** válasza:

A főnök töketlen.

Viszont ez táppénzcsalás, az államot is érdekelné a dolog.

2016. ápr. 13. 10:20
 19/43 A kérdező kommentje:

Reflektálnék pár dologra.

Ha a főnök ezt engedi, a kollégák ezt engedik, akkor miért ne tenné?

A kollegák mit tehetnek? ha megszólalnak repülnek.

A főnök helyében a második ilyen után közöltem volna vele, hogy ez volt az utolsó dobása, következő alkalommal viszont látásra.

Hát de a főnök meg nem közölte, sőt szava sincs az esetekről. Biztos ennek is van oka.

A főnök töketlen.

Viszont ez táppénzcsalás, az államot is érdekelné a dolog.

Ki tudja milyen orvosi kapcsolatai vannak az illetőnek. Lehet hogy úgy körül van bástyázva orvosi papírokkal hogy nincs rajta fogás.

AMikor anno elvittek volna katonának én is elintéztem hogy "szívbeteg" legyek. Némi pénz és nagyon súlyos beteg lettem papíron.. ennyit erről.

2016. ápr. 13. 10:59
 20/43 A kérdező kommentje:

"Lehetnek durva dolgok kisvállalatoknál, de ilyen azért nincs."

Ó te nagyon naiv vagy. Dolgoztam olyan helyen ahol a főnök összes családtagja ott dolgozott papíron és soha egyiket egyszerse láttuk de a jelenlétin ott voltak beírva nap mint nap...

voltam olyan helyen ahol a főnök cicababa prostija vezető tanácsadó volt papíron és hetente 1x -2x végigovanoglott a csarnokon és minden melóst kiosztott hogy hogy kell dolgozni. A méteres műkörmeivel az 50-es szakiknak magyarázta hogy kell fogni a kalapácsot....

azt hiszed ilyenek csak a mesében vannak?

Ami a mostani helyen van az még semmi!

2016. ápr. 13. 11:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!