Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit szólnátok olyan kollegához...

Mit szólnátok olyan kollegához aki az egész nyarat táppénzen tölti évek óta és előre meg is mondja röhögve? Hogy ő nyáron be nem jön egy napot se?

Figyelt kérdés

Közeleg a nyár beindult a kollegák között az egyezkedés a szabit illetően. Mindenki nyáron akar menni de egyszerre mindenki nem mehet hát a kollegák be kell osszák egymás között ki mikor megy. És persze mindenki anyázik szentségel hogy „emiatt a barom miatt nem mehetek el augusztusban”.

Na van egy kolleganőm aki meg röhög az egészen. Mert az csinálja épp harmadik éve (és épp három éve van itt) hogy elmegy táppénzre egész nyárra. Júl 1-aug 31-ig táppénz. Orvosi papír van és mindenki bekaphatja. Mi csak egyezkedjünk meg harapjuk át egymás torkát ő meg szarik a pofánkba és elmegy egész nyárra betegnek.

És ezt harmadszorra játssza meg ráadásul úgy hogy előre meg is mondja. Már most mondja: én júl-tól nem leszek!

Mit szól ehhez a főnök? Szava sincs rá. Tudja de semmit se szól…

Mi a véleményetek egy ilyen dögről?

Van aki szerint élelmes és jól teszi. Csak azt nem fűzi hozzá hogy a többiek kárára van az egész köztük annak a kárára is aki szerint élelmes. Mert ő is többet jön be a nyáron egy olyan miatt aki meg egyáltalán nem jön be.

2016. ápr. 12. 16:59
1 2 3 4 5
 21/43 anonim válasza:
Az biztos, hogy külföldi multi ilyet nem tesz h a bérletet nem térítik.Hol van ez a cég?(megye) Mivel foglalkozik?
2016. ápr. 13. 11:21
 22/43 anonim ***** válasza:

Kezdem én is azt érezni, hogy ez egy kamu kérdés.

Nézd kérdező, ha valóban ilyen problémád van, akkor az a megoldás, amit itt már többen is konkrétan leírtak. A főnöknek kéne a sarkára állni, vagy ha ő nem elég tökös, akkor az alkalmazottaknak kell összefogni és nyomást gyakorolni a főnökre. HA ehhez nem fűlik a fogatok, akkor szenvedjetek csendben vagy váltsatok munkahelyet.

2016. ápr. 13. 11:22
 23/43 anonim ***** válasza:
Ne haragudj kérdező, de rettentő szánalmas, és ostoba vagy. Egy megkeseredett ember, aki mindent, és mindenkit lehord, anélkül, hogy biztosat tudna. Ja, és emellett borzasztóan rosszindulatú is.
2016. ápr. 13. 11:38
 24/43 anonim válasza:

Én 2007-ben mikor elkezdtem dolgozni(23 évesen), kb. fél éven keresztül ssoptam.Egy autólámpa búrákat gyártó cégnél az én műszakomba mindig kevesebb ember volt mint a másik kettőbe.Akkor ugye operátor voltam, hajtani kellett. Az enyémbe voltunk ketten, kb. 6 gépet kellet kiszolgálnunk(fröccs). Igaz mindig vettek fel embereket, de sosem 2 embert egyszerre. Akit felvettek 1 héten belül leszámolt mert nem bírták/akarták(8-9 ember leszámolt a műszakomból). És persze váltsd fel még a másikat kajaszünetre.

A csoportfőnöknek a haverja persze lópecolhatott, igérgettek hogy átvesznek karbantartónak de nem vettek.

Ráadásul a kaszfej főnököm felvette a gépek gyártási ütemét, amikor elmenet én meg vissza lassítottam.

Nyilván az azt a lovat amelyik húz nem teszik át máshova, én meg azért úgy voltam vele legalább had vegyek egy jó kis pc-t stb.

Fél év után beintettem nekik, aztán csak lestek. Persze akkor megtehettem, mert még a szüleimnél laktam.

Keress magadnak másik melót, vetesd fel magad és csak akkor számolj le.

2016. ápr. 13. 11:41
 25/43 trebor93 válasza:

Először is utánna nyomoznák ha már annyira érdekel a dolog, hogy vajon az a arcoskodó illetőnek több joga van a cégnél mint neked.(ez is a főnök dolga lenne)

Utána meg ha nincs rá joga,akkor tennék róla hogy kidobassam, ennyi az egész.Ha pedig korrekt akarnák lenni (pedig ilyen gyökerekkel nem lennék),akkor egyezenek meg a munkatársak egymás között.

2016. ápr. 13. 11:57
 26/43 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik (ezt el se hiszem egyébként....) hogy az itteniek nem látták még a munkahelyek egyik sajátos és gyakori állatfaját: a CSÓKOST.

Ő az aki hátszéltől függően sok mindent /mindent megtehet baj nem érheti....

És miért? AZért mert CSAK. Mert csókos.

Ezt szerintem nem olyan nehéz felfogni!

És ha te nem vagy csókos AKKOR NEM CSAK HOGY NEM TEHETED MEG AZT AMIT Ő HANEM HA SZÓLNI MERSZ ELLENE TE REPÜLSZ. Ő MARAD. Hiszen ő támadhatatlan.

Szerintem ezek kutya közönséges dolgok nem is értem mit nem lehet ezen nem elhinni.

Minden helyen van ilyen. És LE IS SZARNÁM!

Ha nem AZ ÉN KÁROMRA MENNE!

2016. ápr. 13. 12:13
 27/43 A kérdező kommentje:

"Persze akkor megtehettem, mert még a szüleimnél laktam. "

!!!!

Amíg 30 alatt voltam korban én is borítottam asztalt főnökre 1 hónap után. Megtehettem mert pár héten belül lett új meló!

De 40 felett nem ugrálhatok mert folyamatos álláskereséseim (most is zajlik) arra döbbentenek rá nap mint nap hogy ÖRÜLHETEK MÉG ENNEK IS.

Felmondás szóba se jöhet mert sehova se kellek max közmunkára. Annál meg ez is jobb.

2016. ápr. 13. 12:15
 28/43 A kérdező kommentje:

"anélkül, hogy biztosat tudna."

Na biztosat akarsz? Jó. Mondok neked biztosat.

Táppénz harmadik éve júl 1-aug 31 között és idén is ez lesz már bejelentve. Na ez biztos.

EBBEN ROSSZINDULAT NINCS CSAK A PUSZTA TÉNYEK.

És ez nem elég????

2016. ápr. 13. 12:17
 29/43 trebor93 válasza:
nalátod, akkor meg maradj itt, és figyelj rá nehogy a te károdra menjen.ennyi.
2016. ápr. 13. 12:18
 30/43 anonim válasza:

Mi a szakmád? Mi a munkaköröd? Csak operátor vagy?

Igazad van 40 fölött az ember nem ugrál, hanem nyel, pláne családdal...sajnos.

2016. ápr. 13. 12:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!