Ha egy cég kézzel írt önéletrajzot kér az komoly vagy valami bohóckodás szerintetek?
Minden munkaadó azt vár el jelentkezésnél, amit akar. Nem, ez nem bohóckodás, rengeteg munkaadó csinálja ezt. Rengeteg mindent le lehet szűrni belőle. Nagyon durva helyeken grafológussal is átnézetik, hogy leszűrjék belőle a jelentkező alapvető jellemvonásait. De más alap dolgokat is ki lehet belőle szűrni, pl. hogy mennyire precíz és pontos (törekszik-e arra, hogy szép és olvasható legyen az írásképe, nem lejt-e a betűsor, jól van-e megszerkesztve az oldal, spellcheck nélkül jó-e a helyesírása, átlátható és rendszerezett-e az oldal, esztétikailag jól néz-e ki - pl. arányos-e, nincsenek-e benne lyukak).
Meg azért ez már eleve egy szűrő a cégnek, hogy aki tényleg megcsinálja, az tényleg szeretne odamenni dolgozni, mert vette rá a fáradságot és belefeccölte az energiát. Aki állást keres, de kényeskedik, hogy jaj, neki nincsen ideje megírni kézzel 1 db oldalt, az valószínűleg nem is az, akit keresnek.
Pedig olykor a legegyszerűbb munkákhoz a legjobb szűrő a kézzel írt önéletrajz. Én felvételiztettem már összeszerelőket, volt olyan, aki úgy írt, mint a macskakaparás, az előző munkahelyeinek a nevét nem tudta leírni helyesen, az anyja neve Kovács Józsefné volt, vagy éppen 1870-ben született, vagy egyszerűen csak összecsapta az egészet mindenféle forma nélkül.
Remek szűrő, akárcsak a kézzel írt jelentkezési lap is.
Sehova felvenni?
Te miről beszélsz egyébként?
Egyetemet végzett mérnök vagyok, műszaki igazgató a beosztásom.
Azért köszi.
Tudtommal grafológiai elemzést csak úgy végezhetnek, ha te előzetesen hozzájárultál. Szóval ez nem korrekt eljárás a részükről, ha erről nem volt szó eddig.
Ha pedig nem arra kíváncsiak, akkor állásinterjún eléd teszik azt a lapot, arra írsz, megnézik, és azonnal visszaadják.
Nem vagyok műszaki igazgató, csak hülyéskedtem.
Van egy mérnök diplomám, ami sajnos 2-es lett és most próbálok valami állást "leakasztani".
Csak ez nem olyan egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!