Név probléma! Ki hogy oldja meg?
Megkérdezed hogyan írja a nevét. Ha van az írásmódjában valami különleges, akkor kiemeli ilyenkor.
Mekkora szuperhős vagyok...:D
Hát pedig kinyitod a szád, és rákérdezel?
Én Bánoczy vagyok, és mindig megkérdezik, hogy
- Y-nal a végén?
- CZ és Y-nal írja??
Nincs ebben semmi kellemetlen.
Attól hogy valaki Pocok nevét cz-vel írja, de te simán pocoknak írod, nem lesz belőle gond.
Leírod akkor úgy ahogy hallod:
Pocok Ágnes: Telefonszám 06-1...... etc. A telefonszám rendes leírása fontosabb mint az, hogy Pocok vagy Poczok..
Én is dolgoztam ilyen munkakörben.
Hidd el, ez lesz a legkisebb problémád. :)
Mikor majd suttogva beszél, vagy annyira "ákcentusos", hogy még a keresztnevét sem érted, na akkor jön a "Bééééla, gyere már, és nem értem".
Soha nem felejtem el, mikor Bíróczky Ica betelefonált. Dadogott, mély hangja volt, 40 éve dohányzott, és még be is volt rúgva. Élmény, amit elég volt egyszer átélni.
- Jójojojonapot. Zica vavavavagyok.
Úúúuuu....
Szerintem se aggódj emiatt, hogy C vagy CZ és hasonlók. Inkább arra koncentrálj, hogy megértsd a nevét, mert az a legnehezebb. Sokan vannak, akik érthetetlenül beszélnek. Ha sehogysem érted, kérdezz vissza bátran: "Szabadna még egyszer a nevét?" A beszélgetések végén pedig célszerű visszaolvasnod az illetőnek, amit leírtál: "Gipsz Jakab, 06-20-123-4567" Így megerősítheti, hogy jól írtál mindent, vagy javíthatja, ha valami nem stimmel. Ez egyáltalán nem ciki, az ügyfélnek is az az érdeke, hogy helyesen vedd fel az adatait.
Amúgy én azt vettem észre, hogy akinek valamilyen különleges betűkapcsolat van a nevében, az ezt magától is mondja, mert tudja, hogy szóban nem hallatszik például az, hogy ő KováCS vagy KováTS.
Sok sikert a munkához! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!