Miért gondolják azt a cégek hogy a gyakornokok ingyen is dolgoznak nekik?
Utolsó éves egyetemista vagyok, szeptembertől kell megcsinálnom a gyakorlatot, ezért elkezdtem keresni gyakorlati helyet, hátha sikerül már nyáron elkezdeni a gyakorlatot.
Sajnos olyan megyében lakom, ahol kevés a normális munkalehetőség, de megpróbáltam keresni a lakóhelyemhez közeli helyet, hogy ne kelljen napi 1-1,5 órát utaznom.
Találtam is egy helyet, ahonnan rögtön másnap hívtak is, elmondtam mikor tudnék kezdeni, stb. Ahogy hallgatta az illető a végén nagyon lelkes lett. Meg is beszéltük péntekre az interjút, de gyanús volt, hogy ilyen könnyen találnék munkát, ezért megnéztem újra a hirdetést, az alján ott szerepel kis betűkkel, hogy fizetés az első 6 héten nincs utána a jogszabályi minimum (azaz a minimálbér 30%a időszakra leosztva).
Az egyetem mellett végig dolgoztam szakmába vágó helyeken is, de egyébként sem értem miért gondolná azt egy cég, hogy bárki is ingyen dolgozna nekik?
Szerintetek ma visszahívjam őket és mondjam le az interjút vagy csak írjak egy emailt hogy nem dolgozom ingyen (hisz ez utóbbi hozzájuk illően költséghatékony módszer).
Időben kell elkezdeni keresni, sajnos ahogy írtam nekem sincs a közvetlen környezetemben munkalehetőség csak hasonló ingyenes munkákon, ezért legközelebb Budapestre vagy Győrbe mehetek gyakornoknak, mindkettő 1,5 órányira van, de inkább utazok Ennyit a fizetésért és az érdembeli munkáért.
Azért is akarok normálisabb munkát csinálni nem pedig fénymásolni és kávét főzni, mert a későbbi munkakeresésnél ha az interjun azt is mondom, hogy szakmai munkát végeztem a gyakornokság alatt, könnyen kiderül később, hogy hazudtam.
Azt megkérdezhetem, hogy jelenleg mivel foglalkozol, mit dolgozol a munkahelyeden? Nem akadályozott az, hogy gyakornokként csak egyszerű fénymásolási munkákat végeztél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!