Milyen következménye lehet annak ha rákérdezek ki az a sose látott munkatárs aki naponta 8 órát ott van papíron és akinek a munkáját végezzük saját meló mellett ingyen?
Áruösszekészítők vagyunk. Targoncázunk. A jelenléti íven van egy név aki a papír szerint minden nap 6-14-ig ott van velünk a raktárban. Még munkalapja is van.
Még sose látta senki. A munkalapját minden nap megkapja egy "szerencsés" aki saját melója mellett csinálhatja azt is. MIvel ez így nem fér bele a 8 órába így a "szerencsés" túlórázik. De túlórát meg nem fizetnek...
Szummázva ott egy ember napi 8 órában aki velünk targoncázik látni még soha senki se, fizetést nyilván megkapja hiszen még a normalistában is ott van (mint 100%-os....) én meg a többiek meg dolgozunk helyette is túlórában ingyen....
Vajon mi lenne ha odamennék a főnökhöz és megkérném szépen hogy mutassa be már nekünk ezt a sose látott napi 8 órában szellemet játszó illetőt aki helyett ingyen melózunk?
Hát ha már ingyen melózok helyette hadd rázzam már meg a kezét! Ennyi azért jár nem?
Mi lenne ha ezt így megtenném?
Mi lenne? Semmi. Kiröhög és kész. (jó esetben).
Lehet, hogy valami pályázat miatt kellett +1 fő, és csak papíron létezik nálatok.
Semmi közöd hozzá, hogy kiket alkalmaz a cég.
Annyit mondhatsz, hogy te más munkáját nem végzed főleg túlórában.
Aztán vagy lesz holnap munkahelyed, vagy nem.
Jelentsd névtelenül az esetet. Magyarországon is vannak jogszabályok és ellenőrző szerv. Nem ellenőrizhetnek minden munkáltatót maguktól, de bejelentés alapján biztos, hogy vizsgálódni fognak.
Hát mondasz valamit mert volt ember aki visszaadta a "fantom" munkatárs lapját mondván ez nem az enyém.
Jött a szabvány hadaró válasz: igen de ő sajnos épp hiányzik (épp!! még sose volt benn) ezért kell neked.
Erre megkérdezte a fickó hogyoké megcsinálja de kaphat erről egy írásos főnöki utasítást? Hogy ő más dolgát végzi?
nem ragozom nem kapott, helyette másnap kirúgták. Próbaidős volt még bíróságra se mehetett.
Jézus Mária. Valami 6òságnál jelentsd.
Kedvem se lenne ilyen helyen dolgozni.
"Kedvem se lenne ilyen helyen dolgozni."
Miért szerinted nekem van kedvem?
De amíg nincs más addig ez van.
Erre nekem most kétféle variációm van...
1. A főnök (aki spórolni akar) hozta létre a kamuprofilt, mert számított erre a lépésre.
2. Az ember a főnöknek valami rokona. Ha valaki az első munkanaptól beteg, kirúgták volna a próbaidőben. Nálunk a suliban is volt, hogy a gyakorlatnál valaki rokonnál/ismerősnél volt és megkapott papirokat ùgy, hogy max 2x bement 3-6 hónap meló helyett.
Hozz létre kamuprofilt és írj rá...
"Hozz létre kamuprofilt és írj rá..."
Ó ezen már túlvagyok.
Válaszolt is.
Mi közöd hozzá he''' kb ebbyi volt a válasz.
Valami büdös paraszt lehet akkor...
Hát szerintem a főnököd - mégha óvatosan is kérdezed - úgyse fogja megválaszolni a kérdést... Gondolom a főnök is valami gyökér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!