Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem röhej hogy egy cég vallás...

Nem röhej hogy egy cég vallás és másság iránti toleranciát hirdet de amikor ténylegesen csinálni is kéne valamit akkor meg kirúgás lesz a vége?

Figyelt kérdés

Külföldi multi magyar leágazása. Megy a pofázás hogy a cég kiemelt értékének tartja a vallási etnikai stb kisebbségek és a másság iránti toleranciát és a nők egyenjogúságát. És lám a multi német anyacégének a vezére egy nyíltan leszbikus hölgy. Hű de jó.

Na volt (volt!!) egy afrikai fiatalember. Aki valami törzsi vallást követett. Náluk nem ünnep a karácsony, a húsvét stb, nincsenek állami ünnepeik sem. Egyetlen vallási ünnepük van amit viszont hazájában valóban komolyan vesznek és egy évben egyszer 4 napra leáll az élet. Semmi sincs nyitva senki sem dolgozik. Egyes országrészeken állítólag még áram sincs ilyenkor mert még az alapszolgáltatásban áram víz stb is néha leállnak 4 napra.

Röviden: közölte most lesz ez az ünnep és ő most 4 napig nem jön. A 4 napból 2 hétvége tehát 2 nap ténylegesen.

Mondták sok a munka jönni kell. De nem tud jönni ez vallási dolog, ebben nem ismer alkut nem jön. De akkor is jönni kell.

Nem jött. Kirúgták.

nem értem: mi a szarnak pofázik egy cég toleranciáról meg másság meg vallási kisebbség elfogadásáról ha itt egy konkrét eset amikor megmutatkozik hogy csak pofázás az egész?

2 szaros napra nem engedték el a fickót helyette kirúgták.

(nem tudom miért nem ment el betegállományba., de sztem akkor is kirúgják)

2016. márc. 9. 13:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Kiveheted a szombatokat szabadnapnak, csak előre jelezd...

Nálunk pl H-P-ig van munkavégzés, meg ugye néha a szombatok amik mindenkinek ledolgozandóak...

Ha neked van egy vallásod ami "nem engedi", hogy szombaton dolgozz, akkor olyan munkahelyet válassz ahol H-P-ig van munkavégzés...a szombatokat meg kiveszed, évi 2-3 van max...

23F

2016. márc. 10. 08:43
 12/25 A kérdező kommentje:

"hogy szombaton dolgozz, akkor olyan munkahelyet válassz ahol H-P-ig van munkavégzés."

Na álljunk meg mert ez egy olyan munkahely!!!

Amikor felvettek ide egy árva szót se szóltak arról hogy szinte minden szombatra jut majd valami baromság ami persze "nem kötelező" többnyire (meeting tréning csapatépítés stb) de ha nem mész akkor köv hónapban már nem vagy ott...

Erről egy szó se szóltak!

Munkaidő H-P erről volt szó!!!

Hiszen a meeting meg a csapatépítés meg ilyen baromságok az ugye nem munka... nem, csak ha nem mész kirúgnak.

Akkor itt légy okos.

2016. márc. 10. 08:46
 13/25 anonim ***** válasza:

Ragaszkodhatsz a vallásodhoz, vagy válthatsz munkahelyet...

Például nálunk nincs kötelező meeting szombaton...

Csapatépítés opcionális, ha nem akarsz nem mész, volt olyan srác aki nem jött, volt olyan aki már 2-t is kihagyott mégis itt van még :)

Olyan munkahelyet kell keresned amit összetudsz egyeztetni a vallásoddal!

Am meg sok helyen van olyan, hogy nem fizetik a túlórát, kötelező szombatok vannak, mert hétköznap nem tudták elvégezni a feladatot (vagy a dolgozók, vagy hiány miatt)...

Nem mindig egyszerű, de olyan munkahelyet kell keresned ahol összetudod egyeztetni az életed többi részével.

Pl egyik ismerősöm 34 éves, ugye saját gyereke van már és az előző munkahelyén nem engedték el időben, így a gyerek az óvodában várt elég sokat...

Ő neten keresett munkahelyet olyan igénnyel, hogy rugalmasak legyenek vele munkavégzést illetően, 3 ilyen helyet talált, 2 hónapig küldözgette az önéletrajzát...

Neki pl sikerült több fizetést és ilyen körülményeket is elérnie azzal, hogy váltott...sőt annyira rugalmasak voltak vele, hogy pár hónap után már azt is megtudta dumálni, hogy hétfőnként kb délig otthonról dolgozik.

Persze nem minden munkakörben lehetséges ez, mert vannak ellenpéldák, pl rendszergazda kollégáknál/ismerősöknél, amikor éjfélkor csörög a telefon, hogy rendbe kellene tenni egy meghalt szervert meg hasonlók, vagy épp reggel 8-tól éjfélig szervert mozgatnak...

Gyári munkásoknál például nem hiszem, hogy van lehetőség ilyen rugalmasságra...

23F

2016. márc. 10. 08:57
 14/25 anonim ***** válasza:

"Akkor erre mit mondhatna egy olyan cég amely toleranciát és elfogadást hirdet?"

Mindkettő addig tart, amíg nem ütközik a profittal. Mert az ő fő vallásuk az.

2016. márc. 10. 09:58
 15/25 anonim ***** válasza:

Szerintem ha korrektseget es toleranciat varunk a cegtöl, akkor nekünk is korrektnek kell lenni es pl. ilyesmiket elöre közöni, mint hogy en szombaton semmikepp sem dolgozok. Vagy azt, hogy en julis 2-6ig semmikepp sem, mert a vallasom...Meg mielött felvennenek. Ha igy is kellek, akkor rögzitsük akar a szerzödesben is, ha nem, akkor meg keresek masik munkahelyet, ha ennyire fontos az az adott 3 nap.

Es lehet mondani, hogy a cegnek semmi köze a vallasomhoz, de akkor meg nem elvarhato, hogy toleraljak a különleges kivansagaim.

2016. márc. 10. 10:23
 16/25 A kérdező kommentje:

"hogy toleraljak a különleges kivansagaim.

"

Különleges kívánság két nap szabi előre bejelentve egy alkalommal/év?

2016. márc. 10. 11:22
 17/25 anonim ***** válasza:

Nem, különleges kivansag az, hogy en vallasi okokbol x napon nem vagyok semmilyen körülmenyek között dolgozni.

A szabadsag az olyan, hogy vagy megkapod akkorra mikor kered, vagy nem. ( Itt jegyeznem meg, hogy en a turizmusban dolgozok, napi szinten hivogatnak pl. nemet közepvezetöi statuszban levö vendegek, hogy bocs, de eltoltak a szabim, kerhetek uj ajanlatot. Söt van aki mar fixen megkapta a szabit es megis etoljak neki, mert közbejött valami.) Ugyhogy igen, a kolleganak extra vagyai voltak, nem szolt elöre, igy jart...

2016. márc. 10. 13:15
 18/25 A kérdező kommentje:

"kolleganak extra vagyai voltak,"

Marha érdekes hogy feleségem egy semmi kis iskolában dolgozik (nem tanárként) és nem gond neki a szabi ha kérne.

Pedig iskola ahol van szorgalmi idő és van őszi téli stbv szünet.

És mégis ha előállna azzal hogy szorgalmi időben pls két napot szó nélkül megkapná.

2016. márc. 10. 13:52
 19/25 anonim ***** válasza:

Aaaaaaaaa, neked tenyleg egyik füleden be masikon ki? Csak te vagy az okos, mindenki mas ostoba, igaz? Egy: nem a te problemad, nem teged rugtak ki, ugyhogy nem ertem mit pattogsz.. Kettö: Igenis letezik olyan, hogy a ceg nem ad egy adott napra szabadnapot. Mert nem es kesz. Lehet, hogy sok a melo, vagy mas mar kapott akkora, vagy akarmiert. Ez van. Lehet a feleseged megkapja barmikor, de ez nem az ö munkahelye. Fogadd el, hogy nalatok nem mindig ilyen egyszerü. Emlitettem, hogy akar közepvezetök, is jarnak ugy, hogy hopp, akkor megsincs szabadsag akkorra, mikorra egyszer mar engedelyezve lett. Harom: könyörgöm az miert nem elvarhato, hogy ha nekem barmi extram van ( pl. gyerekem, betegsegem, föiskolai kepzesem, vallasom) ami miatt bizonyos napokon nem tudom teljesiteni a szerzödes ram esö reszet, magyarul hogy bemenjek dolgozni, azt a szerzödeskötes elött közlöm a partneremmel ( a ceggel) es nem utolag közlöm. Es nem a fönökseg feladata utananezni, hogy ez egy letezö vallas-e, es hogy Mi tudom en, hol leall e az elet emiatt. Akkor aki muszlim, az joggal varhatja el, hogy Ramadan alatt neki ne kelljen dolgoznia, akarhol is el?

Ennel erthetöbben nem tudom elmagyarazni, remelem felfogod a ket agysejted valamelyikevel... Te most vagy nagyon nagy troll vagy, vagy olyan ijesztöen buta es primitiv, hogy inkabb azt kivanom csak egy troll legyel..

2016. márc. 10. 15:07
 20/25 A kérdező kommentje:
Vajon jél emlékszem? Hogy is szól a jogszabály? A szabadság jó része felett a munkáltató rendelkezik de van egy része ami felett a munkavállaló. És ha a munkavállaó ezen kiis részt kéri akkor azt ki kell neki adni akkor amikor kéri. Be kell tartani hogy írásban előre jelezzem és nem 5 perccel előtte, de ha én ma azt kérem írásban hogy két hét múlva két nap akkor a munkáltató a feje tetejére áll is ki kell adnia.
2016. márc. 10. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!