Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért hirdetik meg folyton...

Miért hirdetik meg folyton újra az állást?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy csomó munka, amire jelentkezem és még interjúra sem hívnak be, de az állást viszont meghirdetik újra és újra. Például legutóbb jelentkeztem egy recepciós állásra. Minden feltételnek eleget tettem, sőt középfok helyett felsőfokú nyelvtudásom van, plusz tapasztalattal is rendelkezem. (Úgy írták az előny). De ugyanígy jártam már adminisztratív állással is, meg igazából már legalább 6-7X előfordult. Annyira frusztráló, mert már nagyon szeretnék dolgozni és nem értem miért csinálják ezt.

2016. febr. 21. 18:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Meghirdetik, mert még nem lett betöltve, te viszont valamiért nem felelsz meg. Tőlük kérdezd, hogy miért.
2016. febr. 21. 18:20
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

Ezek kamu állások, az interjúztatóknak és a HR-eseknek is kell valamiből élniük.

Egészen tavaly októberig nem ez lett volna a véleményem, de aztán találkoztam pár igen érdekes dologgal én is. (nyüves gyakornoki állás, állítólagos hatalmas túljelentkezés és október eleje óta betöltetlen. - nem mérnöki, vagy valami extra dologról van szó :) )

2016. febr. 21. 18:21
 3/10 A kérdező kommentje:

Elvárások:

- társalgási szint angol nyelven (bőven túlteljesítve)

- jó kommunikációs készség (pipa, mondjuk ez nem tudom hogy szűrhető egy önéletrajzból)

- jó megjelenés (átlagos nő vagyok, gondolom pipa)

- minimum érettségi (diplomám van, ez is pipa)

- nem dohányzó (szintén pipa, de ez sincs benne az önéletrajzban)

- számítógépes ismeretek (ECDL vizsga pipa, feltüntetve).

Szóval, tényleg nem értem. :/ Na mindegy...

2016. febr. 21. 18:25
 4/10 A kérdező kommentje:
Arra is gondoltam, hogy ezek ilyen adathalászok lehetnek. Vagy ez hülyeség?
2016. febr. 21. 18:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ide adathalászat, elég egy heti 40 órás munkaidő :D

Ugyanannyit kellene dolgozni a HR-eseknek is. Ez fizikai képtelenség, ha minden meghirdetett (valós) pozícióra a 2.-3. alkalomra alkalmas embert találnak.

2016. febr. 21. 18:37
 6/10 anonim ***** válasza:
80%
Valahol hallottam, hogy nagyobb cégeknél kötelező álláshirdetést feladni negyedévenként, akkor is, ha nem kell munkaerő. Így is lehet kozmetikázni a KSH adatokat, (lám itthon mennyi álláslehetőség van). Azért is jó nekik, mert, ha valaki lázad a kevés pénzért, akkor meglobogtatják a sok önéletrajzot, aztán izé. Amit írt előttem valaki, az is igaz, hogy legyen a hr-esnek állása.
2016. febr. 21. 18:38
 7/10 anonim ***** válasza:
68%
Az is lehet, hogy pont az a baj, hogy túlképzettnek tartanak, és túl sok zsozsót kérnél.
2016. febr. 21. 20:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Valami nem szimpi az önéletrajzodban. Nem biztos, hogy tartalmilag, lehet, hogy csak küllemre.
2016. febr. 21. 20:58
 9/10 A kérdező kommentje:
3 hét utána ma küldtek egy smst, hogy menjek holnap egy kávézóba és megbeszéljük a részleteket. Hmm...
2016. febr. 22. 18:22
 10/10 anonim válasza:
És mi történt végül?
2016. febr. 24. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!