Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szóljak vagy ne szóljak?

Szóljak vagy ne szóljak?

Figyelt kérdés
Egy kolleganővel és a főnökkel dolgozok. Az ő órabérét növelte, az enyémet csökkentette, mert el akart menni a kolleganő. Kiemelte vezetőnek. Ugynanabban a munkakörben, ugyanazokat csináljuk. Rendben, az ő végzettsége helytállóbb rá. De elkezdett igazán kisfőnökként viselkedni, számon kér, megmondja mit csináljak. Rám akarja erőltetni a szokásait, és újakat akar bevezetni, de nem hallgatja meg az én véleményemet, pedig nem minden ötlete hibátlan. Eddig baráti viszonyban voltunk irodán belül, most nagyon feszült vagyok.
2016. febr. 20. 16:27
 1/6 anonim ***** válasza:

" Az ő órabérét növelte, az enyémet csökkentette, mert el akart menni a kolleganő." Na kérném tisztelettel...már ennél a pontnál kellett volna szólni.

De tudod saját tapasztalataimból kiindulva mindig azt mondom munkahelyi problémákkal kapcsolatban, hogy ez egy "megéri-nem éri meg" mérleg. Ha nem találsz ennél jobb munkát belátható időn belül, és elég jó a fizetés, esetleg be is vagy jelentve, vagy jó az időbeosztás, stb., akkor van az az élethelyzet, hogy megérje csendben tűrni. Van az a munkahely is viszont, amit az első beszólás után úgy kell otthagyni, hogy hátra se köpsz.

2016. febr. 20. 16:44
 2/6 anonim válasza:
Igen,minden képpen szólj neki!!!Úgy mondd meg problémádat,hogy nem veszel elő másokat,nem keresel kifogásokat,hanem a saját véleményedet fejezed ki,úgy hogy ne sértsd meg azzal!!!Ezt asszertív viselkedésnek hívjuk!Ám nagyon figyelj arra,hogy ne legyél bunkó,ne válj agresszívvá!!Eközben figyelj arra is hogy ne nyomhasson el!!pl:Ne úgy kezd hogy esetleg ha megbeszélhetnénk,mert ki fogja használni esetleges bizonytalanságod...lehet,hogy amit mondani fogsz nem esik neki jól,de ha ügyes vagy nem tud semmit mondani erre....Sok sikert!!
2016. febr. 20. 16:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Az órabéred egyedül nem tudta csökkenteni, te is aláírtad.
2016. febr. 21. 11:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha nem hallgat meg, te miért hallgatod meg?

Miért nem kérdeztél rá vezetőségnél oktalan órabér csökkentésedre?

Egyszer ülj le vele beszélni és beszélgetésben mond el azt is, nem iskolai végzettség számít, csak tudás. Jó ha tanácsot ad, de nem egy tanuló vagy. Ha olyan értelemben nézzük, akkor meg mind ketten azok vagytok.

2016. febr. 21. 21:07
 5/6 anonim ***** válasza:
dugnak
2016. febr. 22. 10:30
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat, az ötösön jót nevettem. A főnöknek szuper jó csaj új barátnője van, nem hiszem, hogy a kolleganőre vágyik. Vagy ki tudja?

Komolyra fordítva, fogok velük beszélni, külön-külön. Igazatok van, és ettől is vagyok ennyire mérges, hogy miért nem akkor nyitottam ki a számat, hogy hohó, hát ez nem lesz jó... csak puffogok magamnak, meg a családnak. Szorítsatok, még a hó vége előtt beszélek legalább a főnökkel, hogy hogy számoljon legyen kedves.

2016. febr. 24. 05:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!