Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Törvény tiltja hogy a munkahel...

Törvény tiltja hogy a munkahelyen rádiót lehessen hallgatni?

Figyelt kérdés
Gondolok én bármilyen munkahelyre pl.gyárban összeszerelés közben.

2016. febr. 18. 12:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

nyilvánossághoz való közvetítés sugárzás útján, vezetékkel vagy bármely más hasonló eszközzel

rádiók

televíziók

internetes rádiók (webrádió, blográdió, streaming, stb.)

Elolvastam.

2016. febr. 18. 14:03
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

szóval ha a kocsiban zenét hallgat a család, vagy esetleg egy magán buszban szól a zene akkor nekik is fizetni kell? vagy csak akkor kell, ha le van húzva az ablak?

gyárban dolgozó X ember szerintem nem számít nyilvánosságnak...

2016. febr. 18. 14:12
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor lenne jogdíjköteles, ha ez bevételnövelő hatású, vevőcsalogató hatású lenne. Tehát pl. ha étterem, szórakozóhely vendéglátó részén szól.

Kérdező, szerintem említsd meg a főnöknek az indokaitokkal együtt. Nálunk is szokott szólni rádió időnként (nem állandóan) a gyári részen. Inkább a figyelemelterelő hatással indokolhatja, ha kevésbé támogatja, de azt meg le lehet tesztelni mondjuk egy próbahét alatt. Pl. hallottam, hogy Olaszországban ha valami olasz érdekeltségű sportesemény van, akkor ott a dolgozóknak is megy a tévé, és nem szabad azokból az évekből autót venni, mert a dolgozó is csak félig figyel a munkájára. De az tévé és nem rádió. :-)

2016. febr. 18. 14:28
 14/21 anonim ***** válasza:
67%

"Elolvastam."

Az lehet, csak nem érted!

A "nyilvánossághoz való közvetítés sugárzás útján, vezetékkel vagy bármely más hasonló eszközzel

rádiók..." a sugárzókra ír elő jogdíjfizetést, nem az azt hallgatókra!

A rádió, amelyik lead egy X számot, fizet annak sugárzása után, nem pedig az, aki azt hallgatja. Még akkor sem, ha nem egyedül hallgatja, hanem egy gyártósor mellett a munkatársaival együtt.

2016. febr. 18. 14:29
 15/21 anonim ***** válasza:
47%

Az úgy van, hogy ha te vendéglátó helyen, vagy például nagy áruházban bekapcsolod a rádiót, vagy tévét akkor kell fizetned. Pl, ha egy kocsmában szól a rádió, az már jogdíj köteles.

Kérdező te meg dugj a füledbe fülhallgatót és hallgass rádiót a telefonodon, vagy mp3-on.

Lehet, hogy nem mindenki ugyan azt az adót szeretné hallgatni.

2016. febr. 18. 15:21
 16/21 anonim ***** válasza:
A fülhallgatót egy gyárban még szigorúbban is szabályozhatják, mint a rádiót.
2016. febr. 18. 15:34
 17/21 anonim ***** válasza:

"# 11/16 Időpont ma 14:03"

"Elolvastam."

"Minden vállalkozásnak szerzői jogdíjat kell fizetnie az Artisjusnak, HA A DOLGOZÓKON KÍVÜL(!) mások is hallhatják a zenét egy bekapcsolt rádióból..."

[link]

2016. febr. 18. 17:14
 18/21 anonim ***** válasza:
Igen, tilthatja törvény. A gépeknek van alapzaja, ha a rádióval együtt a zajszint nagyobb, mint a megengedett, akkor nem lehet. Emelett a munkavédelmi szempontokat is figyelembe kell venni.
2016. febr. 18. 17:34
 19/21 anonim ***** válasza:

Természetesen kérhetitek a főnökségtől a rádióhallgatást, ám ha eddig nem engedték, akkor valószínűleg ezután sem fogják. Nálunk fülhallgatón keresztül szabadott volt mindenkinek a saját mp3 lejátszójáról hallgatni a zenét munka közben, közös rádió nem volt. De annak értelme sem lett volna, mert a gépek túl hangosak voltak. Mindenki hallgatta a sajátját, ha éppen nem mással beszélgetett -- bár beszélgetni is csak a gyárnak azon a területén lehetett, ami messzebb volt a nagyobb gépektől, ott lehetett is hallani egymás szavát.

Tehát törvényileg nincs tiltva a dolog, de nyilván hivatkozhatnak rá, hogy a zene miatt nem halljátok meg, ha valami gond van, és emiatt tilthatják. Ez ellen pedig nem tudtok sajnos semmit tenni.

2016. febr. 18. 17:52
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
A fülhallgató a rádióval szemben azért hülyeség, mert ha rádió mellett nem hallasz meg valamit, fülhallgatóval még úgy sem hallod meg.
2016. febr. 18. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!