Törvény tiltja hogy a munkahelyen rádiót lehessen hallgatni?
Ha a törvény tiltaná akkor rengeteg helyet be lehetne záratni!!!
22F
mit is szeretnétek pontosan? és milyen körülmények közé?
22F
Csak annyit hogy valami muzsika szóljon a háttérben míg dolgozunk mert elég monoton a munka.Igaz hogy vannak hangosabb gépek de szerintem kilehet küszöbölni a dolgot.
És ha odaállok a fönököm elé hogy ezt szeretnénk és nemet mond akkor mit tudunk tenni az ügy érdekében.?
Ti ismeritek a főnökséget, szóval ti tudjátok melyik alkuba mennének hamarabb...
Engedélyt kértek a rádióra, vagy magát a rádiót kéritek.
Az első esetben ti veszitek meg ugye.
Gyárban jöhetnek mindenféle biztonsági szöveggel, hogy ha túl hangos akkor nem hallod a baleset esetén a kiáltást, vagy tűz esetén a jelzőt (már ha van).
Viszont visszavághattok azzal, hogy egyes gépek mellett dolgozók a saját gondolatukat sem hallják, nem, hogy a kiáltást, vagy jelzőt :)
Itt a főnökséggel kell tárgyalnotok, fogalmazzátok meg szépen a dolgot...nem tudom a humorra mennyire vevők, de még kicsit viccesen is írhattok nekik...
"Nem vonja el a figyelmet, mert a meztelen táncoslányokat nem tartalmazza a csomag" :D
az a gond, hogy a főnökség ha akar bárhogyan keresztbe tehet...kirúgja azt aki kitalálta, vagy kifizetteti veletek a rádió fogyasztását.......
de ha rendes a főnökség akkor simán belemegy és nem akadályozza meg...
22F
Jogdíjat kell érte fizetni az ArtisJusnak.Tehát ha nemet mond, akkor ezért.
Én mikor gyárban melóztam ott ment a rádió csak kiaszott unalmas volt,hogy 2 óránként ismételtek illetve reggel csak dumáltak. Meg némelyik zene számtól már agyf.t kaptam szóval. Mondjuk délutáni műszakban, mikor 10-11-12 ig voltunk. Akkor Music fm-en mentek 9 után a remixek,na az jó volt :D
nem tiltja semmi, többen oda álltok inkább kb mindenki és kérdezzetek rá,nincs-e erre lehetőség.
#7:
a rádió sugározza = ő befizeti a jogdíjat...
akkor kellene a gyárnak is fizetni, ha ők játszanák le a felvételt, de ők nem a felvételt játsszák le, hanem a rádiót hallgatják :)
de lehet én értelmezem félre?
"Jogdíjat kell érte fizetni az ArtisJusnak.Tehát ha nemet mond, akkor ezért. "
Csak meghatározott esetekben kell jogdíjat fizetni.
De ha mondjuk egy pékségben vagy egy cukrászdában a gyártórészlegen szól a rádió a munkásoknak, azért nem kell fizetni.
Ezzel az erővel akkor a kamionos főnöke is fizethetne, mert a kamionos a munkahelyén ( a kamionban)rádiót hallgat munka ( vezetés) közben. Vagy a taxis. Vagy a fogorvos, ahol a váróban folyamatosan szól a halk zene.
Te magad adtad a linket, legalább elolvastad volna ami benne áll!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!